Διεθνή

Ρωσία: 3 νεκροί, 60 τραυματίες και 8 αγνοούμενοι από την έκρηξη σε εργοστάσιο κοντά στη Μόσχα

Ρωσία: 3 νεκροί, 60 τραυματίες και 8 αγνοούμενοι από την έκρηξη σε εργοστάσιο κοντά στη Μόσχα

Πηγή Φωτογραφίας: NBC News

Στο μέτωπο του πολέμου, δύο ακόμα drones με στόχο τη Μόσχα κατέρριψε η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα, την ώρα που ο δήμαρχος του Ντονιέτσκ καταγγέλλει επίθεση του ουκρανικού πυροβολικού, με 3 νεκρούς.

Ένας νεκρός, οκτώ αγνοούμενοι και περίπου 60 τραυματίες είναι ο νεότερος απολογισμός της έκρηξης που συγκλόνισε νωρίτερα σήμερα εργοστάσιο στην πόλη Σεργκιέβ Ποσάντ, περίπου 50 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Μόσχας.

Μέλη των συνεργείων διάσωσης ανέφεραν ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε αποθήκη με πυροτεχνικό εξοπλισμό, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS. Περισσότεροι από 150 πυροσβέστες και αστυνομικοί συμμετέχουν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, η οποία συνεχίζεται για την ανεύρεση οκτώ ανθρώπων που αγνοούνται.

Βίντεο που δημοσιοποιήθηκαν σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν μια τεράστια στήλη καπνού να υψώνεται στον ουρανό πάνω από το σημείο της έκρηξης και σπασμένα παράθυρα σε πολυώροφα κτίρια.

Ο περιφερειάρχης Μόσχας Αντρέι Βορομπιόφ ανέφερε ότι από την ισχυρή έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές σε 38 συγκροτήματα κατοικιών, δύο σχολεία, ένα αθλητικό κέντρο και ένα κατάστημα. Συμπλήρωσε πως οι εγκαταστάσεις όπου σημειώθηκε η έκρηξη είχαν μισθωθεί από ιδιωτική εταιρία και ότι έχει διατάξει έρευνα για τυχόν παραβίαση των κανονισμών ασφαλείας.

Το TASS μεταδίδει πως οι ρωσικές αρχές έχουν αποκλείσει το σενάριο ουκρανικής επίθεσης με μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV), όπως εκείνες που σημειώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες και αποδόθηκαν στο Κίεβο.

Ουκρανία: Τουλάχιστον τρεις νεκροί από ρωσικό πλήγμα στη Ζαπορίζια

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από ρωσικό πλήγμα στη Ζαπορίζια, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Μέχρι στιγμής, έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος τριών ανθρώπων», ανέφερε ο ουκρανός πρόεδρος σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Telegram, χωρίς να διευκρινίσει πού ακριβώς εκδηλώθηκε η επίθεση. «Η επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη», συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος Ζελένσκι έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο φαίνεται μια κατεστραμμένη εκκλησία, όπου έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά, καθώς κι άλλο ένα φλεγόμενο κτίριο.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Γιούρι Μαλάτσκο, επλήγησαν «μια εκκλησία και καταστήματα» στη συνοικία Τσεβτσενκίσκι, στο βορειοανατολικό τμήμα της πόλης. «Γιατροί φροντίζουν τους τραυματίες», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι από την ισχυρή έκρηξη έσπασαν τα τζάμια γειτονικών κτιρίων.

«Ο εχθρός επιτέθηκε σε κατοικημένη περιοχή», υπογράμμισε ο Ανατόλι Κουρτιέφ, επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου της Ζαπορίζια.

Αυτή η μεγαλούπολη στη νότια Ουκρανία έχει κατ’ επανάληψη αποτελέσει στόχο ρωσικών βομβαρδισμών από την έναρξη του πολέμου τον Φεβρουάριο του 2022.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments