SPOTLIGHTS

Πρόγνωση καιρού Σαββάτου 12 Αυγούστου 2023: Τοπική αστάθεια και ενίσχυση του μελτεμιού στο Αιγαίο

Πρόγνωση καιρού Σαββάτου 12 Αυγούστου 2023: Τοπική αστάθεια και ενίσχυση του μελτεμιού στο Αιγαίο

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Για σήμερα Σάββατο, ο επιφανειακός αντικυκλώνας της κεντρικής Ευρώπης θα επεκταθεί νοτιοανατολικά με αποτέλεσμα την ενίσχυση του μελτεμιού στο Αιγαίο, ενώ ο καιρός στην Ελλάδα αναμένεται σχετικά αίθριος με τοπική αστάθεια σε λίγα τμήματα αυτής// Ο καιρός από τον Μιχαήλ Σπυράκη

Για σήμερα Σάββατο, ο επιφανειακός αντικυκλώνας της κεντρικής Ευρώπης θα επεκταθεί νοτιοανατολικά με αποτέλεσμα την ενίσχυση του μελτεμιού στο Αιγαίο, ενώ ο καιρός στην Ελλάδα αναμένεται σχετικά αίθριος με τοπική αστάθεια σε λίγα τμήματα αυτής.

Πιο αναλυτικά για σήμερα Σάββατο 12 Αυγούστου 2023, αναμένεται από τις πρωινές ώρες στην Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, τον Θερμαϊκό και πέριξ, καθώς και τις Σποράδες την βόρεια Εύβοια και τα νησιά του Ιονίου, νεφελώδης καιρός με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών όμβρων στα παράλια της Θεσσαλίας, την βόρεια Εύβοια και σε τμήματα του νότιου Ιονίου. Γρήγορη βελτίωση του καιρού θα έχουμε στα παράκτια τμήματα των προαναφερθέντων περιοχών με επικράτηση του ήλιου από το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται αρχικά λίγες νεφώσεις, που τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν σε όλα τα ηπειρωτικά τμήματα, με πιθανότητα για πρόσκαιρες ασθενείς βροχές στα ορεινά αυτών.

Όσο αφορά τους ανέμους, το μελτέμι στο Αιγαίο θα ενισχυθεί, ωστόσο αυτή η ενίσχυση θα αφορά κυρίως το βορειοανατολικό και το δυτικό Αιγαίο. Ως εκ τούτου, οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στο βορειοανατολικό Αιγαίο με εντάσεις στα 6-7 και από το βράδυ έως τα 8 μποφόρ, ενώ στο νότιο, το δυτικό Αιγαίο και τις ανατολικά προσήνεμες σε αυτό περιοχές οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, ενώ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο από βορειοδυτικές, στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις στα 2-3 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι και μετά θα ενισχυθούν και θα στραφούν σε βόρειους με εντάσεις στα 4-5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί και πάλι σε φυσιολογικές για την εποχή τιμές, με μικρή άνοδο να σημειώνεται κυρίως στην βόρεια και κεντρική χώρα. Πιο αναλυτικά η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Δυτική Μακεδονία από 15 έως 25-27 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και την Θράκη από 20 έως 32-34 βαθμούς, στην Θεσσαλία από 20 έως 30-32 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 18-20 έως 28-30 βαθμούς, ενώ στα ανατολικά ηπειρωτικά και στην Εύβοια η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18-20 έως 26-28 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30-32 βαθμούς, ενώ στις Κυκλάδες, τις Σποράδες και την βόρεια Κρήτη από 22-24 έως 28-30 βαθμούς Κελσίου. Στα νότια τμήματα της Κρήτης η θερμοκρασία θα βρίσκεται 3-4 βαθμούς πιο ψηλά σε σχέση με την βόρεια καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. Στα νησιά του ανατολικού και του νοτιοανατολικού Αιγαίου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22-24 έως 31-33 βαθμούς Κελσίου.

Αττική:  Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα βόρεια του νομού. Αργά το βράδυ οι νεφώσεις θα αυξηθούν, με απουσία ωστόσο των φαινομένων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις στα 4-6, και στα ανατολικά πρόσκαιρα στα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο λεκανοπέδιο από 21-22 έως 30-32 βαθμούς, ωστόσο στα ανατολικά και βόρεια του νομού θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη: Από τις πρωινές ώρες αναμένονται νεφώσεις οι οποίες θα είναι κατά περιόδους αυξημένες κατά την διάρκεια της ημέρας. Τις βραδινές ώρες δεν αποκλείεται να σημειωθούν πρόσκαιροι τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί στα 3-4 μποφόρ, οι οποίοι από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους με την μορφή θαλάσσιας αύρας με εντάσεις στα 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments