EDITOR'S PICK

Πού οφείλεται η ρύπανση των ωκεανών – Ποια είναι τα πιο «ένοχα» υλικά

Πού οφείλεται η ρύπανση των ωκεανών – Ποια είναι τα πιο «ένοχα» υλικά

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay//alithia.gr

Η θαλάσσια ρύπανση μπορεί να αποτελεί έναν ύπουλο εχθρό της πράσινης μετάβασης και οφείλεται στις ανθρώπινες ενέργειες. Το ΕΛΚΕΘΕ υπολογίζει ότι το 90% των απορριμμάτων στις παραλίες είναι πλαστικής προέλευσης, με τα καλαμάκια και τα καπάκια μπουκαλιών να κυριαρχούν. 

Πριν από λίγο καιρό η εκτίμηση ότι, μέχρι το 2050, τα πλαστικά θα είναι περισσότερα από τα ψάρια στους ωκεανούς είχε προκαλέσει σοκ στην παγκόσμια κοινότητα κινητοποιώντας φορείς, Αρχές και οργανώσεις των αναπτυγμένων κυρίως κρατών. Η θαλάσσια ρύπανση μπορεί να αποτελεί έναν ύπουλο εχθρό της πράσινης μετάβασης και οφείλεται στις ανθρώπινες ενέργειες.

Το ΕΛΚΕΘΕ υπολογίζει ότι το 90% των απορριμμάτων στις παραλίες είναι πλαστικής προέλευσης, με τα καλαμάκια και τα καπάκια μπουκαλιών να κυριαρχούν.

Ποια είναι τα πιο «ένοχα» υλικά για τη θαλάσσια ρύπανση

Θαλάσσια απόβλητα υπάρχουν στους ωκεανούς λόγω ανθρώπινων ενεργειών όπως η απόρριψη απορριμμάτων από χωματερές κοντά σε ακτές ή όχθες ποταμών, απορρίμματα σε παραλίες, τουριστική/ψυχαγωγική χρήση της ακτής, αλιευτικές δραστηριότητες και ναυπηγεία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments