Πολιτική

Η ανασυγκρότηση του προοδευτικού πόλου και τα πολιτικά μικρομάγαζα

Η ανασυγκρότηση του προοδευτικού πόλου και τα πολιτικά μικρομάγαζα
Η προσπάθεια για την επαναδιαμόρφωση του προοδευτικού πόλου προσκρούει σε μικροκομματικές συμπεριφορές.

Κάποια στελέχη της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης νομίζουν ότι πρέπει να ενωθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ και να γίνουν ένα σύγχρονο σοσιαλιστικό κόμμα, άλλα προτιμούν το νέο κόμμα να είναι σοσιαλδημοκρατικό, άλλα ευρωπαϊκό-μεταρρυθμιστικό, άλλα προτιμούν το Κέντρο και άλλα την Αριστερά. Όπως φυσικά υπάρχουν και άλλοι, οι οποίοι έχουν τη γνώμη ότι το ένα κόμμα πρέπει να υπερισχύσει του άλλου και να γυρίσουμε είτε στο 2015 με τον πανίσχυρο ΣΥΡΙΖΑ του 36% και το ΠΑΣΟΚ στο 4,5% είτε στο 2009 με το αυτοδύναμο ΠΑΣΟΚ του 44% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 4,5%. Και μέχρι να συμβεί αυτό δεν τους πειράζει αν κυβερνούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία.

Αν δεν καταλάβουν ότι το αντικείμενο της αναζήτησης τους είναι ελέφαντας, θα διαφωνούν και θα μαλώνουν. Και διαγενομένου του χρόνου και των εξελίξεων θα συρρικνώνονται, έχοντας τη μοίρα των ομοδόξων τους στη Γαλλία και την Ιταλία.

Ο ελέφαντας είναι μια πρόταση εξουσίας. Είναι μια εναλλακτική λύση και ρεαλιστική. Και πάνω απ’ όλα, πρέπει να είναι ελκυστική για την κοινωνία, προκειμένου να δημιουργήσει πολιτική και εκλογική πλειοψηφία.

Ελέφαντας δεν είναι ο Ανδρουλάκης, η Αχτσιόγλου ή οποιοσδήποτε άλλος. Είναι μια στρατηγική κοινωνικής ανόρθωσης, πολιτικής ανασυγκρότησης και θεσμικής αναδιοργάνωσης.

Είναι ένα πολιτικό και οικονομικό σχέδιο που μπορεί να ενισχύσει τη χώρα, να βελτιώσει την αγοραστική δύναμη και την ποιότητα ζωής του πληθυσμού και να προωθήσει αποτελεσματικά τους γενικά αποδεκτούς εθνικούς στόχους.

Πρόκειται για την ανάγνωση της πραγματικότητας με όρους του μέλλοντος και όχι του παρελθόντος. Η παραγωγή νέου πλούτου, η δικαιότερη κατανομή του συλλογικά παραγόμενου πλούτου, η εθνική ασφάλεια, τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα σχετίζονται κυρίως με τα διακυβεύματα των επόμενων δεκαετιών, τα οποία καθορίζονται από την κλιματική κρίση, την τεχνητή νοημοσύνη, τον κυβερνοπόλεμο, τις επιδημίες, τη μετανάστευση, τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις και τις νέες ανισότητες.

Ελέφαντας τέλος είναι το κυβερνητικό πρόγραμμα με το οποίο η πληθυντική Κεντροαριστερά θα κινητοποιεί και θα αθροίζει παραγωγικές δυνάμεις και δυναμικές ηλικίες ώστε η αντιπαράθεση με τη Νέα Δημοκρατία να συγκεντρώνει πιθανότητες σοβαρής πολιτικής αντιπαράθεσης. Αυτό ενδιαφέρει τους πολίτες που αναφέρονται πολιτικά και ιδεολογικά στην ευρύτερη κεντροαριστερά και όχι τα ποικίλα κομματικά μικρομάγαζα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments