SPOTLIGHTS

Ουκρανός στρατιώτης με ακρωτηριασμένα άκρα γίνεται αστέρι του μπαλέτου

Ουκρανός στρατιώτης με ακρωτηριασμένα άκρα γίνεται αστέρι του μπαλέτου

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Έχασε και τα δύο άκρα του στο Ιζιούμ, χτυπημένος από ρωσική οβίδα.

Ο 27χρονος Oleksandr Budko κάνει περιοδεία ανά τις Ηνωμένες Πολιτείες με το United Ukrainian Ballet, χορεύοντας μπροστά σε έως και 3.000 άτομα, με και δίχως, τα προσθετικά του πόδια.

«Αυτή η χορογραφία αφορά στις επιπτώσεις του πολέμου, έχει να κάνει με τους ανθρώπους και πώς είμαστε αδάμαστοι, παρά τον πόνο και την απώλεια» σημείωσε, σε ανάρτησή του στο Instagram.

Βίντεο δείχνουν τον Oleksandr Budko να ερμηνεύει σε παράσταση μπαλέτου σχετικά με τον πόλεμο. Φορά στρατιωτική στολή και ηγείται της ομάδας.

Τον Μάιο του 2022, τρεις μήνες μετά τη μαζική ρωσική εισβολή, ο Ντάνσερ κατατάχθηκε εθελοντικά στον πόλεμο. Πριν από αυτό, ήταν γραφίστας στο Κίεβο και εργαζόταν σε ένα καφέ.

Τραυματίστηκε σοβαρά και έχασε το πόδι του σε μια έκρηξη στην εμπόλεμη περιοχή Izium.

«Ξαπλωμένος μπρούμυτα, δεν άκουσα καν τον ήχο από την οβίδα. Το μόνο που ένιωσα ήταν ένας κολασμένος πόνος, μία αποπνικτική μυρωδιά και χώμα στη μύτη μου» περιέγραψε, χαρακτηριστικά.

Οι χειρουργοί προσπάθησαν να σώσουν το ένα πόδι, αλλά οι ελπίδες σύντομα εξανεμίστηκαν και το πόδι ακρωτηριάστηκε από το γόνατο και κάτω.

Τώρα θεωρεί τον εαυτό του πρότυπο για άλλους Ουκρανούς μαχητές που προσπαθούν να ξεπεράσουν σωματικά και ψυχικά τραύματα.

Εκτός από το μπαλέτο, συμμετέχει επίσης στους αγώνες Invictus Games, στους οποίους λαμβάνουν μέρος τραυματισμένοι στρατιώτες.

«Τι με παρακινήσει να συνεχίσω; Ο κόσμος. Όταν ακούω πως το παράδειγμά μου βοηθάει, καταλαβαίνω πως κάνω τα πάντα σωστά» είπε.

Η Ottobock, μια γερμανική εταιρεία που παράγει προσθετικά άκρα, δήλωσε ότι μετά από 18 μήνες πολέμου, 50.000 Ουκρανοί στρατιώτες είχαν χάσει τουλάχιστον ένα μέλος τους, αριθμός μεγαλύτερος από τις απώλειες στον βρετανικό στρατό μέχρι το τέλος του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments