Κόσμος

Δήλωση βόμβα αξιωματούχου του ΝΑΤΟ: «Ναι» στην ένταξη της Ουκρανίας εάν παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία

Δήλωση βόμβα αξιωματούχου του ΝΑΤΟ: «Ναι» στην ένταξη της Ουκρανίας εάν παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία

Πηγή Φωτογραφίας: eleftherostypos.gr,Σε μια δήλωση «βόμβα» φέρεται να προχώρησε αξιωματούχος του ΝΑΤΟ για το μέλλον της Ουκρανίας

«Δεν λέω ότι αυτό θα έπρεπε να συμβεί. Αλλά αυτή μπορεί να είναι μία πιθανή λύση», διευκρίνισε

Σε μια δήλωση «βόμβα» φέρεται να προχώρησε αξιωματούχος του ΝΑΤΟ για το μέλλον της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τη νορβηγική εφημερίδα «Verdens Gang», ο Στιαν Τζένσεν, διευθυντής του γραφείου του Γενικού Γραμματέα της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, φέρεται να είπε πως η χώρα μπορεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, εάν συμφωνήσει να παραχωρήσει εδάφη τα οποία αρνείται να αναγνωρίσει ως μέρος της Ρωσίας.

Ειδικότερα, ο Στιαν Τζένσεν, στενός συνεργάτης του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ ανέφερε την Τρίτη, 15 Αυγούστου, «πιστεύω ότι η λύση μπορεί να είναι η Ουκρανία να εγκαταλείψει εδάφη και να λάβει ως αντάλλαγμα την ένταξη στη Συμμαχία. Ταυτόχρονα, η Ουκρανία πρέπει να αποφασίσει μόνη της πότε και υπό ποιες συνθήκες θέλει να διαπραγματευτεί», πρόσθεσε ο ίδιος ο νατοϊκός αξιωματούχος.

Ερωτηθείς εάν πιστεύει ότι η Ουκρανία πρέπει να παραχωρήσει εδάφη της για να επιτύχει ειρήνη με τη Ρωσία και να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ στο μέλλον, ο Τζένσεν φέρεται να είπε ότι «το μεταπολεμικό καθεστώς της Ουκρανίας βρίσκεται ήδη υπό διαπραγμάτευση» και το θέμα της εκχώρησης εδαφών στη Ρωσία έχει ήδη τεθεί. «Δεν λέω ότι αυτό θα έπρεπε να συμβεί. Αλλά αυτή μπορεί να είναι μία πιθανή λύση», διευκρίνισε.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής η δήλωση που φέρεται να έκανε ο Στιαν Τζένσεν δεν έχει διαψευστεί από το ΝΑΤΟ.

Ρωσία: «Να αναγνωριστούν οι εδαφικές πραγματικότητες»

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιχαήλ Γκαλουζίν δήλωσε στο TASS νωρίτερα ότι η διευθέτηση της σύγκρουσης απαιτεί επιβεβαίωση των «θεμελιωδών στοιχείων της κυριαρχίας της Ουκρανίας» – το ουδέτερο, εκτός μπλοκ και μη πυρηνικό της καθεστώς.

Εκτός από αυτό, σύμφωνα με τα λόγια του Γκαλουζίν, είναι απαραίτητο να «αναγνωριστούν οι νέες εδαφικές πραγματικότητες, να διασφαλιστεί η αποστρατικοποίηση και η αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας, τα δικαιώματα των ρωσόφωνων πολιτών και των εθνικών της μειονοτήτων, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments