Πολιτική

Εσωκομματικές αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Εσωκομματικές αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: [362543] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Αυξάνουν τα κρούσματα απειθαρχίας στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόσο σε κεντρικό όσο και περιφερειακό επίπεδο.

Τα μελτέμια χτυπούν τις τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, καθώς η διπλή εκλογική συντριβή και συνακόλουθα η αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα από την προεδρία του κόμματος απορρύθμισαν την κομματική μηχανή, παρά την κούρσα της διαδοχής που εξελίσσεται με αμείωτους ρυθμούς.

Η Κουμουνδούρου δονείται τις τελευταίες ημέρες από ένα κύμα αποχωρήσεων στελεχών, παραιτήσεων επικεφαλής παρατάξεων και δυστοκίας στην κατάρτιση αυτοδιοικητικών συνδυασμών εν όψει των εκλογών του Οκτωβρίου. Το βαρύ κλίμα στις τάξεις των στελεχών του κόμματος, αλλά και οι εσωκομματικές έριδες με φόντο την εκλογή της νέας ηγεσίας διαχέονται καθημερινά και στο Διαδίκτυο, προκαλώντας αντανακλαστικές εσωκομματικές αντιδράσεις, την ώρα που η Κουμουνδούρου επιχειρεί να «καθαρίσει» το τοπίο, στέλνοντας στο Πειθαρχικό αντιδρώντα -στην κεντρική γραμμή- στελέχη.

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι η κ. Ελένη Λαφτσή, δικηγόρος από την Κομοτηνή, μέλος του Συνασπισμού και υποψήφια στις δημοτικές εκλογές Κομοτηνής με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. επί σειρά ετών. Με ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα “συνεχάρη” το τουρκικό προξενείο για την “παρέμβαση στα πολιτικά πράγματα της Ροδόπης”. Επίσης, χαρακτήρισε “ωμή και αισχρή παρέμβαση” την εκλογή του Φερχάτ Οζγκιούρ, δημοτικού συμβούλου του ΣΥΡΙΖΑ από την επαρχία, στις πρόσφατες εθνικές εκλογές.

Επιπλέον, ο κ. Δημήτρης Δουρής, γραμματέας της επαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ικαρία και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, έκλεισε την πόρτα μετά από μια μακρά κομματική σταδιοδρομία. Ο κ. Δουρής αναγκάστηκε να παραιτηθεί όχι μόνο επειδή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκέντρωσε το 22,55% των ψήφων στις τελευταίες εθνικές εκλογές στο νησί, πολύ πάνω από το πανελλαδικό επίπεδο, αλλά και επειδή εξήγησε ότι αδυνατεί να παρακολουθήσει την εσωκομματική διαδικασία της νομενκλατούρας, η οποία είναι επίσης αποκομμένη από το εναπομείναν εκλογικό σώμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο βόρειο Αιγαίο, μετά την παραίτηση του συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ στο νησί της Λέσβου κ. Σταύρου Καραβασίλη, δέκα τοπικά στελέχη (οκτώ μέλη της νομαρχιακές επιτροπής και δύο μέλη της συντονιστικής επιτροπής της οργάνωσης Μυτιλήνης) έστειλαν επιστολή στο Τμήμα Αυτοδιοίκησης της Κουμουνδούρου ζητώντας τη στήριξη του κόμματος στον “ανεξάρτητο”, αλλά προερχόμενο από τους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστα Μουντζούρη.

Εκτός από τις αντιξοότητες στην προετοιμασία των κομματικών συνδυασμών για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι ενεργές εστίες εσωστρέφειας στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης με φόντο τη διαδικασία δημιουργίας του διαδόχου του Τσίπρα ήρθαν στην επιφάνεια στις αρχές Αυγούστου από τα άσβεστα εσωκομματικά πάθη, τα οποία «απογειώθηκαν» όταν η σεξιστική επίθεση στην υποψήφια για την ηγεσία του κόμματος κ. Έφη Αχτσιόγλου κορυφώθηκε με ένα σκίτσο.

«Αν και βαριέμαι την αντιπολίτευση για τις φωτιές, θα πω, ο κρατικός μηχανισμός αφέθηκε απροετοίμαστος. Ωστόσο να ετοιμαστώ γιατί οσονούπω περιμένω οι αδικημένοι δημοσιογράφοι να με πουν υπέρκομψη», φέρεται να μονολογεί στο επίμαχο σκίτσο η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βάφοντας ταυτόχρονα τα νύχια της, για να γνωρίζει δημόσια την υποστήριξη δεκάδων μελών του κόμματος, αλλά και των συνυποψηφίων της για την ηγεσία. «Η Εφη έχει την απόλυτη στήριξη και αλληλεγγύη μου», δήλωσε ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ «καθένας και καθεμία από εμάς πρέπει να κρίνεται για τις πολιτικές του απόψεις. Οχι για το φύλο του ή για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό. Οτιδήποτε άλλο είναι έξω από τον κώδικα των αξιών μας», ανέφερε ο κ. Νίκος Παππάς. Παράλληλα, στο πλευρό της κυρίας Αχτσιόγλου στάθηκαν δημόσια 26 γυναίκες-μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. με κοινή δήλωσή τους, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, πως «ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να υπερασπίζεται τις γυναίκες-μέλη του κόμματος που δέχονται σεξιστικές επιθέσεις, πολύ περισσότερο όταν αυτές προέρχονται από μέλη του κόμματος».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments