Διεθνή

Η αντεπίθεση Μπελέρη στους σχεδιασμούς Ράμα

Η αντεπίθεση Μπελέρη στους σχεδιασμούς Ράμα

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: skai.gr - Μήνυμα Φρέντη Μπελέρη-https://slpress.gr

Ο Φ. Μπελέρη αντεπιτίθεται στο "κρυφτούλι" του Ε. Ράμα.

Η εκλογή του Φρέντη Μπελέρη ως Δήμαρχος Χειμάρρας, τον περασμένο Μάιο, ήταν ένας θρίαμβος που μπορεί να γίνει κατανοητός ως προς το εύρος του, μόνον από όσους διαθέτουν το προνόμιο της «μαρτυρίας» των ανθρώπων της ομογένειας, σχετικά με το περιβάλλον μέσα στο οποίο έγιναν οι εκλογές, για τον τρόπο που επιχειρείται να βγει από τη μέση ο εκλεγμένος δήμαρχος και για τον απώτερο σκοπό πίσω από  όλα αυτά.

Τη Δευτέρα, παραμονή της γιορτής της Παναγίας, όσοι βρίσκονταν στον κεντρικό πεζόδρομο της Χειμάρρας ήξεραν μέσα τους ότι το καθεστώς Ράμα δεν θα έκανε πίσω. Εξίσου βαθιά όμως ήταν και η επίγνωση της αγωνιώδους έκκλησης της ομογένειας να στηριχθεί και να μην εγκαταλειφθεί από την Ελλάδα και την Ευρώπη, που μάχεται στο όνομα του εκλεγμένου δημάρχου της.

Η δυναμική παρουσία της ομογένειας και η συντονισμένη υπενθύμιση από τον δήμαρχο Αθηναίων Κ. Μπακογιάννη και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβα ότι ο σεβασμός της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου είναι το θεμέλιο του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, προκάλεσε την απάντηση του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα.

Με μια μακροσκελή ανάρτηση στο Facebook, επιχείρησε να χαρακτηρίσει την εκδήλωση ως “σόου”, την παρουσία των δύο δημάρχων μαζί με τους συναδέλφους τους ως “παρέμβαση στη δικαιοσύνη άλλων δημοκρατιών” και τη δίωξη του Φρέντη Μπελέρη ως θέμα δικαιοσύνης. Σε μια προσπάθεια να κρυφτούν πίσω από την ανεξάρτητη δικαιοσύνη και να απαιτήσουν αλλαγή από όσους υπερασπίζονται το κράτος δικαίου και τις κατάφωρες παραβιάσεις του, πλημμύρισαν οι δηλώσεις υπέρ του Φρέντυ Μπελέρη, ο οποίος επέδειξε υπομονή, επιμονή, σθένος και θάρρος κατά τη διάρκεια των τριών μηνών που ήταν πίσω από τα κάγκελα.

«Η προφυλάκισή μου είναι παράνομη. Αυτό όμως που είναι εντελώς παράνομο πέραν πάσης αμφιβολίας, είναι η εμπόδισή μου να αναλάβω τα καθήκοντά μου. Η παρεμπόδισή μου να ορκιστώ είναι ευθύνη του Αλβανού πρωθυπουργού. Όταν λέει ότι είναι θέμα δικαιοσύνης, ψεύδεται γιατί τη γενική διεύθυνση φυλακών την ελέγχει ο κύριος Ράμα, άρα θα μπορούσε να μου δώσει άδεια να ορκιστώ. Στόχευση του Αλβανού πρωθυπουργού είναι να μην αναλάβω καθήκοντα» ανέφερε σε συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση.

Σε γραπτή δε ανακοίνωση του, παραλληλίζει τις πρακτικές και τις διαμαρτυρίες Ράμα με εκείνες του Ερντογάν  «… και ο Ερντογάν μιλάει για Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Και καταγγέλλει ότι η Αμερική και η Ευρώπη παρεμβαίνουν στο έργο των Τούρκων δικαστών» αναφέρει στην ανακοίνωση του.

Τέλος – αν και δεν πιστεύει όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ότι θα αποφυλακιστεί – προτρέπει τον Έντι Ράμα: «Ο κόσμος μίλησε, κύριε Πρωθυπουργέ, αφήστε τον εκλεγμένο να κάνει τη δουλειά του, να σταματήσει η δυσαρέσκεια και να μιλήσουν τα δικαστήρια (σ.σ. χωρίς παρεμβάσεις). Η δικαιοσύνη καθυστερεί, αλλά ποτέ δεν ξεχνά!!!».

Το σφοδρότερο πάντως «κατηγορώ» προσωπικά στο Έντι Ράμα κατά τη συγκέντρωση της Δευτέρας στη Χειμάρρα δεν ακούστηκε από στόμα ομογενούς. Διατυπώθηκε από τον πρώην υπουργό δικαιοσύνης Ιλλι Μανιάνιο οποίος έχει καταγγείλει την υπόθεση Μπελέρη, ως «κατασκευασμένη», «παρέμβαση στις ελεύθερες εκλογές», «δυσανάλογη πολιτική και νομική βία» και «μοντέλο πολιτικής εκδίκησης».

Καταχειροκροτούμενος ο δικηγόρος και πρώην υπουργός δήλωσε χωρίς φόβο ότι τα χαρτονομίσματα που χρησιμοποιήθηκαν για να τον παγιδεύσουν τον Μπελέρη «είναι τα χαρτονομίσματα της διαφθοράς της κυβέρνησης”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments