Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Πρωτοβουλία για απαγορευτικό σε Κασιδιάρη

ΠΑΣΟΚ: Πρωτοβουλία για απαγορευτικό σε Κασιδιάρη

Πηγή Φωτογραφίας: 362663] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Πολιτική και νομική πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ για "μπλόκο" στην υποψηφιότητα του Ηλία Κασιδιάρη.

Σε μια κίνηση με στόχο το συστηματικό «μπλοκάρισμα» της υποψηφιότητας του Ηλία Κασιδιάρη για το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, ο κοινοβουλευτικός τομεάρχης Παναγιώτης Δουδωνής ανακοίνωσε ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για τον αποκλεισμό από τις αυτοδιοικητικές εκλογές κάθε συνδυασμού ηγεσίας που ασκείται από πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί για διεύθυνση εγκληματικών οργανώσεων.

«Είναι αδιανόητο ότι η κυβερνητική πλειοψηφία παρακολουθεί αμέτοχη καταδικασμένους για εγκληματική οργάνωση να συνιστούν συνδυασμό δημοτικών εκλογών και ο επικεφαλής τους να κατέρχεται ως υποψήφιος δήμαρχος στον Δήμο της Αθήνας, διατυμπανίζοντάς το μάλιστα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», τόνισε ο νέος βουλευτής του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος.

«Το πολιτικό σύστημα της χώρας δε μπορεί και δεν πρέπει να αφήσει την τοπική αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες έρμαιο στα χέρια καταδικασμένων εγκληματιών», ανέφερε ο Παναγιώτης Δουδωνής, συμπληρώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά, επί της προηγούμενης και της σημερινής ηγεσίας, βρέθηκε «με συνέπεια, άτεγκτα στην πρώτη γραμμή του αγώνα απέναντι στους νεοναζί εγκληματίες».

Με βάση πληροφορίες, η Χαριλάου Τρικούπη προτίθεται να καταθέσει άμεσα (λόγω της καθορισμένης προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων) τον σχετικό κανονισμό, ενώ για την πρωτοβουλία αυτή γίνονται διαβουλεύσεις με συνταγματολόγους.

Βέβαια, οι πιθανότητες να ψηφιστεί μια ανάλογη ρύθμιση δεν είναι πολύ μεγάλες. Κι αυτό γιατί η κυβέρνηση έχει ήδη ξεκαθαρίσει τη θέση της μέσω των κυβερνητικών εκπροσώπων της, ενώ και ο ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε κατά των σχετικών τροπολογιών που κατατέθηκαν κατά τη διάρκεια των εθνικών εκλογών.

Ουσιαστικά, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θέλει με την κίνηση αυτή να στιγματίσει ξεκάθαρα την ευρύτερη κεντροαριστερά, ακόμη και σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, και θεωρεί ότι η ενδεχόμενη προσπάθεια για θεσμικά εμπόδια κατά του Κασιδιάρη εντάσσεται σε μια ευρύτερη και συνεπέστερη τακτική κατά της ακροδεξιάς, οι απαρχές της οποίας εντοπίζονται στις ημέρες της συγκυβέρνησης και στην κίνηση της τότε ηγεσίας του κόμματος προς τη δικαστική δίωξη της «Χρυσής Αυγής» μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΠΑΣΟΚ θεωρείται ως δύναμη «δημοκρατικής ευθύνης». Και αυτό την ώρα που η Νέα Δημοκρατία νομοθετούσε κατά το δοκούν και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούσε να προσεγγίσει τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής κατά την προεκλογική περίοδο μέσω των σχετικών δηλώσεων του Αλέξη Τσίπρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments