Διεθνή

Εύθραυστη ηρεμία στην Πύλα, σε ετοιμότητα η UNFICYP

Εύθραυστη ηρεμία στην Πύλα, σε ετοιμότητα η UNFICYP

Πηγή Φωτογραφίας: twitter kibrishakikat

Εύθραυστη ηρεμία επικρατεί από το πρωί στην περιοχή χωρίς ένδειξη για επανέναρξη των εργασιών, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της UNFICYP

Ηρεμία επικρατεί σήμερα από το πρωί στη Νεκρή Ζώνη στην περιοχή της Πύλας, όπου χθες σημειώθηκε επίθεση Τουρκοκυπρίων εναντίον ανδρών της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ, που προσπαθούσαν να μπλοκάρουν εργασίες για επέκταση του υφιστάμενου δρόμου μεταξύ του κατεχόμενου Άρσους και του δικοινοτικού χωριού Πύλα και οι οποίες συνιστούν παράβαση του στάτους κβο.

Εκεί δημιουργήθηκε ένταση με ομάδες Τουρκυπρίων να επιτίθενται ενάντια τους και να τους χτυπούν, προκαλώντας ζημιές και σε οχήματα του ΟΗΕ ενώ η Αθήνα και η διεθνής κοινότητα καταδίκασαν έντονα τα επεισόδια.

«Η ειρηνευτική δύναμη των ΗΕ στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) βρίσκεται σε ετοιμότητα να αναλάβει δράση εάν χρειαστεί για να αποτρέψει την επανέναρξη οποιωνδήποτε μη εξουσιοδοτημένων κατασκευαστικών εργασιών στη νεκρή ζώνη», δήλωσε σήμερα  το πρωί στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της UNFICYP, Αλίμ Σιντίκ, ερωτηθείς για το πώς είναι τώρα η κατάσταση μετά τα επεισόδια.

«Οι ειρηνευτές μας παρακολουθούν την κατάσταση στην περιοχή. Συνεχίζουν τις περιπολίες και βρίσκονται σε ετοιμότητα να αναλάβουν δράση εάν χρειαστεί για να αποτρέψουν επανέναρξη οποιωνδήποτε μη εξουσιοδοτημένων κατασκευαστικών εργασιών», είπε ο κ. Σιντίκ.

Ανέφερε ακόμη πως το πρωί υπήρχε ηρεμία στην περιοχή χωρίς οποιαδήποτε ένδειξη για επανέναρξη των εργασιών.

Νέο βίντεο

Εν τω μεταξύ, πριν από λίγες ώρες το φως της δημοσιότητας είδε νέο βίντεο από την επίθεση των Τουρκοκυπρίων κατά δυμάμεων του ΟΗΕ στην Πράσινη Γραμμή

Σε αυτό διακρίνονται οι Τουρκοκύπριοι να απωθούν στρατιώτες, ενώ στη συνέχεια μια μπουλντόζα αναλαμβάνει το ξήλωμα συρματοπλεγμάτων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments