Διεθνή

Σολτς: Οι έλεγχοι στα εσωτερικά σύνορα της Ε.Ε. είναι απαραίτητοι

Σολτς: Οι έλεγχοι στα εσωτερικά σύνορα της Ε.Ε. είναι απαραίτητοι

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: GRTIMES.GR - ΣΟΛΤΣ: ΠΡΟΕΤΡΕΨΕ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ ΣΕ ΝΕΕΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΕΥΣΗ.

Ο Γερμανός καγκελάριος είναι ιδιαίτερα ανήσυχος από την αύξηση των μεταναστευτικών ροών.

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς υπερασπίστηκε τους ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα ακόμη και αν εμποδίζουν την ελεύθερη κυκλοφορία εντός του χώρου Σένγκεν, καθώς η Αυστρία και η Γερμανία ζητούν περισσότερες συμφωνίες παρόμοιες με αυτές που έχουν επιτευχθεί με την Τυνησία για τη μείωση της παράνομης μετανάστευσης.

Η πίεση από την παράνομη μετανάστευση έχει αυξηθεί απότομα και στις δύο χώρες από το 2022. Ενώ ο αριθμός των αιτήσεων ασύλου μειώθηκε φέτος στην Αυστρία, παραμένει υψηλός στη Γερμανία. Οι παράνομες αφίξεις στη χώρα έχουν αυξηθεί κατά ένα τρίτο σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

«Αντιμετωπίζοντας τα στοιχεία, τα οποία όλοι γνωρίζουμε, [οι συνοριακοί έλεγχοι] είναι επί του παρόντος απαραίτητοι », είπε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς σε δημοσιογράφους την Παρασκευή (18 Αυγούστου), μεταξύ των συναντήσεων με τον Αυστριακό ομόλογό του, Καρλ Νεχάμερ, στο Σάλτσμπουργκ.

Υποστήριξε ότι περιστασιακές αποκλίσεις από το σύστημα Σένγκεν θα εξακολουθούσαν να είναι απαραίτητες εφόσον δεν υπάρχει ολοκληρωμένο καθεστώς για τον περιορισμό της παράτυπης μετανάστευσης.

Η Γερμανία επέκτεινε πρόσφατα τους σταθερούς ελέγχους στα σύνορα με την Αυστρία. Αν και η Βιέννη αντιτίθεται σε αυτούς τους ελέγχους, συνεχίζει να διενεργεί ελέγχους για αφίξεις από τη Σλοβενία ​​και την Ουγγαρία.

Το Βερολίνο και η Βιέννη έχουν επεκτείνει τους ελέγχους από το 2015, παρά το γεγονός ότι αρχικά προορίζονταν μόνο ως προσωρινές εξαιρέσεις από τους κανόνες Σένγκεν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments