EDITOR'S PICK

Πώς είναι να ζεις σε ένα στοιχειωμένο σπίτι – Οικογένεια περιγράφει τις ανατριχιαστικές στιγμές

Πώς είναι να ζεις σε ένα στοιχειωμένο σπίτι – Οικογένεια περιγράφει τις ανατριχιαστικές στιγμές

Πηγή Φωτογραφίας: bbc, Όλα αυτά αναφέρθηκαν ότι συνέβαιναν σε ένα σπίτι που κάποτε ήταν γνωστό ως το πιο στοιχειωμένο του Ηνωμένου Βασιλείου

Μια παιδική ταφόπλακα στον κήπο, μια μοναχική φιγούρα που υποτίθεται ότι εμφανίζεται πάνω από ένα μωρό που κοιμάται και λέξεις χαραγμένες στους τοίχους...

Μια παιδική ταφόπλακα στον κήπο, μια μοναχική φιγούρα που υποτίθεται ότι εμφανίζεται πάνω από ένα μωρό που κοιμάται και λέξεις χαραγμένες στους τοίχους… Όλα αυτά αναφέρθηκαν ότι συνέβαιναν σε ένα σπίτι που κάποτε ήταν γνωστό ως το πιο στοιχειωμένο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Περίπου 300 παραφυσικά φαινόμενα καταγράφηκαν στο εν λόγω απομακρυσμένο σπίτι του 17ου αιώνασύμφωνα με το BBC. Οι πολλαπλοί ισχυρισμοί για τα όσα ανεξήγητα συνέβαιναν εκεί, καθώς και οι δηλώσεις μία μητέρας για τον εφιάλτη που έζησε με την οικογένειά της στο «στοιχειωμένο σπίτι» ήταν μία ιστορία που ενδιέφερε πολύ το Χόλιγουντ.

Οι αναφορές για υπόκωφες φωνές σε άδεια δωμάτια, για φιγούρες που εμφανίζονταν, για παιδιά που ακούγονταν να τραγουδούν και για γλυπτά και λεκέδες που εμφανίζονταν στους τοίχους, έγιναν γνωστές σε εθνικό επίπεδο από την Rose-Mary Gower, η οποία δήλωσε ότι αναζητούσε απεγνωσμένα απαντήσεις.

Υπήρξαν επίσης ισχυρισμοί για μια τεράστια ξύλινη κουκουβάγια που μετακινούνταν μόνη της μέσα στο σπίτι και για μια έγκυο κοπέλα που εμφανίστηκε στο αίθριο της αγροικίας τους στη βόρεια Ουαλία και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Η Rose-Mary κατέγραψε αυτά που πίστευε ότι ήταν ανεξήγητες εμπειρίες και ήταν τόσο τρομαγμένη που έφερε έναν ειδικό στο σπίτι της στο Treuddyn, στο Flintshire, για να κάνει μια μελέτη – και δεν βρήκε καμία λογική εξήγηση.

Τα ανεξήγητα περιστατικά

Αυτές οι αναφορές για υπερφυσικές ιστορίες έχουν διερευνηθεί σε ένα νέο ντοκιμαντέρ του BBC με παρουσιάστρια τη Sian Eleri, η οποία άκουσε από εκείνους που λένε ότι πολλαπλά πνεύματα έκαναν πράγματα στο αγρόκτημα Penyffordd που κανείς δεν μπορούσε να εξηγήσει.

«Μια μέρα μετακινούσα μερικά αποξηραμένα λουλούδια που είχαν αρχίσει να φαίνονται λίγο άθλια και αποφάσισα να τα πετάξω», έγραψε η Rose-Mary αφού άρχισε να καταγράφει τα τεκταινόμενα στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

«Τα πήγα από το σαλόνι στην κουζίνα και τα έβαλα στον πάγκο, ρίχνοντας πέταλα όλη την ώρα. Κάποιος ήρθε στην πόρτα και έμεινα περίπου 30 δευτερόλεπτα, και όταν επέστρεψα κάθε πέταλο είχε εξαφανιστεί. Είχαν αντικατασταθεί από νεκρές ή ετοιμοθάνατες μισοβυθισμένες σφήκες. Δεν υπήρχε ίχνος σφηκοφωλιάς και όλες οι πόρτες και τα παράθυρα ήταν κλειστά. Ανεξήγητο».

Σύμφωνα με την οικογένεια όμως, το τρομακτικό της υπόθεσης ξεκίνησε όταν επέστρεψαν από ένα πρωτοχρονιάτικο πάρτι στο σπίτι της κόρης τους. Βρήκαν στον τοίχο γραμμένη τη λέξη «tangnefedd» που στα ουαλικά σημαίνει «ειρήνη».

Στη συνέχεια, όπως υποστηρίζουν, βρήκαν και άλλες λέξεις χαραγμένες στον τοίχο, πάλι στα ουαλικά, όπως «hir am aros», που σημαίνει μακροθυμία – και «erlidiau», που σημαίνει διώξεις.

Η Rose-Mary τεκμηρίωσε ότι οι λέξεις που εμφανίζονταν στους τοίχους ήταν ασυνήθιστες ουαλικές λέξεις, και οι ίδιοι, ως οικογένεια από την Αγγλία, δεν μιλούσαν ούτε καταλάβαιναν ουαλικά.

Η ταφόπλακα στο αγρόκτημα

Η οικογένεια πιστεύει ότι ο καταλύτης για τα υποτιθέμενα παραφυσικά γεγονότα ήταν η μετακίνηση μιας ταφόπλακας ενός 15χρονου κοριτσιού που είχε στηθεί μπροστά από το σπίτι τους.

Η ταφόπλακα της Τζέιν Τζόουνς βρισκόταν στο μπροστινό μονοπάτι από τότε που η οικογένεια Gower μετακόμισε εκεί κατά τη διάρκεια του 1997, αλλά τη μετακίνησαν σε πιο διακριτικό σημείο για μια δεξίωση στον κήπο μετά το γάμο της μεγαλύτερης κόρης τους, Nicolette.

Το ντοκιμαντέρ διαπίστωσε ότι η Τζέιν γεννήθηκε από τον Μόργκαν και τη Μαίρη Τζόουνς το 1763, πριν πεθάνει το 1778 και θαφτεί σε ένα χωράφι. «Το ψάξαμε και στην πραγματικότητα ήταν συγγενής μας», δήλωσε κάτοικος της περιοχής, ο οποίος ζούσε κάποτε εκεί και εξήγησε τον λόγο που η ταφόπλακα βρισκόταν στον κήπο.

«Πέθανε στη γέννα και δεν της επέτρεπαν να ταφεί σε καθαγιασμένο έδαφος, λόγω της ντροπής να κάνει παιδί στα 15 της χρόνια. Είναι εύλογο η Τζέιν να βρίσκεται σε αυτό το οικόπεδο», είπε χαρακτηριστικά.

Η Nicolette είπε στο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Paranormal» ότι μετά τη μετακίνηση της ταφόπλακας «ξεκίνησαν όλα τα περίεργα πράγματα».

Οι ανατριχιαστικές περιγραφές

«Μια νύχτα ξύπνησα και είδα μια φιγούρα να στέκεται πάνω από το κρεβατάκι στη γωνία όπου βρίσκεται το παιδί μου» είπε η Nicolette. «Έσκυψε και κοίταζε μέσα στο κρεβατάκι όπου κοιμόταν ο Κουίν. Δεν μπορούσα να δω το πρόσωπό της, είχε μια κουκούλα, σαν αυτή που θα φορούσε ένας μοναχός. Κάθισα όρθια και είχε μόλις φύγει. Με ανατρίχιασε».

«Ήταν ένα συνεχές καθημερινό πράγμα περίεργο, όπως λέξεις που εμφανίζονταν στον τοίχο όταν καθόσουν και έβλεπες ένα πρόγραμμα», είπε η Nicolette. «Το όνομα του Quinn εμφανιζόταν στον τοίχο και πραγματικά δεν μου άρεσε αυτό. Πώς μπορείς να κάθεσαι σε ένα δωμάτιο και να εμφανίζονται λέξεις στον τοίχο; Υπήρχαν σύντομες στιγμές που τα παιδιά τραγουδούσαν και βρίσκονταν στο κρεβάτι και άκουγαν το μάνταλο να σηκώνεται, μια παύση και το μάνταλο κατέβαινε ξανά.

Μπορούσα να νιώσω αυτή την ένταση. Υπήρχαν φιγούρες στην άκρη του ματιού σου. Ήταν ανατριχιαστικό». Ο σύζυγος της Nicolette, Ewan, θυμήθηκε επίσης δύο περιπτώσεις που η τεράστια ξύλινη κουκουβάγια της οικογένειας Gower είχε μετακινηθεί μόνη της.

Η Adrienne, η μικρότερη κόρη των Gower, ισχυρίστηκε επίσης ότι είδε τον μοναχό κατά τη διάρκεια μιας διαμονής στη φάρμα Penyffordd, και η Rose-Mary κατέγραψε ότι ξύπνησε στη μέση της νύχτας ουρλιάζοντας.

Η οικογένεια καταλαβαίνει ότι πολλοί δεν πιστεύουν την υπερφυσική ιστορία τους, αλλά η Rose-Mary και οι κόρες της είναι ανένδοτες ότι δεν πρόκειται για φάρσα και ότι δεν επιδιώκουν την προσοχή.

Το ενδιαφέρον του Χόλιγουντ για την ιστορία τους

Όποια κι αν είναι η αλήθεια, η μαμά Rose-Mary λέει ότι οι Αμερικανοί σκηνοθέτες ήθελαν την ιστορία τους ως έμπνευση για μια ταινία-μπλοκμπάστερ. «Είχαμε όντως το Χόλιγουντ», είπε στο ντοκιμαντέρ.

«Έμαθαν γι’ αυτό και ήθελαν να κάνουν μια ταινία, και επρόκειτο να μας πληρώσουν ο Θεός ξέρει πόσες χιλιάδες λίρες. Αλλά όταν ακούσαμε πώς ακριβώς θα το έκαναν, είπαμε “όχι ευχαριστώ, φύγετε, αντίο”».

«Θα έφτιαχναν ένα σωρό πράγματα βασισμένα σε μια αληθινή ιστορία και θα ήταν γελοίο. Δεν θα το επέτρεπα ποτέ αυτό. Ή έχεις μια αληθινή ιστορία ή δεν την έχεις καθόλου».

Η οικογένεια Gower μετακόμισε από το αγρόκτημα το 2012. Ο σημερινός ιδιοκτήτης Michael δήλωσε στο ντοκιμαντέρ ότι δεν πιστεύει ότι το σπίτι του είναι στοιχειωμένο.

«Οι πιθανότητες το παραφυσικό να είναι κάτι αληθινό είναι απλά μηδενικές. Αυτός ο τοίχος είχε πλημμυρίσει από υγρασία, και αν έχεις έναν υγρό τοίχο έχεις λεκέδες. Αν είσαι δημιουργικός, θα μπορούσες να το κοιτάξεις και να πεις “Θεέ μου, είναι η εικόνα του κεφαλιού ενός ανθρώπου”».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments