Ελλάδα

Φωτιά στον Έβρο: Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα σε χωριά- Εκκένωση οικισμών

Φωτιά στον Έβρο: Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα σε χωριά- Εκκένωση οικισμών

Πηγή Φωτογραφίας: ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ(Εvros-news.gr/Eurokinissi)

Πολύ σοβαρό πρόβλημα δημιουργεί ο πυκνός καπνός που έχει φτάσει στην πόλη της Αλεξανδρούπολης- Μήνυμα στους κατοίκους της πόλης να μείνουν στα σπίτια τους με κλειστές πόρτες και παράθυρα

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη, όπου, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπάρχουν αναφορές για καμένα σπίτια στα χωριά Αετοχώρι και Πεύκα από όπου πέρασε νωρίτερα.

Το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς είναι πολύ κοντά στα χωριά Αγνάντια και ‘Ανθεια και κινείται βόρεια του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης, ενώ πολύ σοβαρό πρόβλημα δημιουργεί ο πυκνός καπνός που έχει φτάσει στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, για αυτό εστάλη  μήνυμα από το 112 να μείνουν οι κάτοικοι στα σπίτια τους με κλειστές πόρτες και παράθυρα.

Συνολικά έχουν σταλεί από το πρωί πέντε μηνύματα από το 112 και έχουν εκκενωθεί οκτώ οικισμοί. Λίγο πριν τα μεάνυχτα η πυρκαγιά μαινόταν στην ευρύτερη περιοχή βόρεια και ανατολικά της Αλεξανδρούπολης με δύο ενεργά μέτωπα, προς την περιοχή της Αμφιτρίτης. Το μέτωπο που μαίνεται στις περιοχές Αγνάντια και Ανθεια έχει κατεύθυνση προς την Αμφιτρίτη- το τελευταίο χωριό πριν την Αλεξανδρούπολη- και το Δωρικό.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική οι άνεμοι πού πνέουν στην περιοχή έφτασαν και τα οκτώ μποφόρ κάποια στιγμή, ενώ οι προβλέψεις είναι ότι θα συνεχίσουν με ένταση τουλάχιστον 5 μποφόρ και κατά την διάρκεια της νύχτας.

Για το λόγο αυτό όλες οι δυνάμεις δίνουν μάχη για να σταματήσουν την πορεία της πυρκαγιάς, ενω σε αυτές έχουν προστεθεί μονάδες από Αθήνα και Θεσσαλία.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα έγινε γνωστό απο την ΕΡΤ ότι στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης μεταφέρθηκε ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, Σπύρος Κούτρας, λόγω αδιαθεσίας που αισθάνθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κούτρας βρισκόταν από το πρωί στα μέτωπα της φωτιάς που μαίνεται στην Αλεξανδρούπολη, με αποτέλεσμα να προκληθούν αναπνευστικά προβλήματα λόγω και των αναθυμιάσεων. Η κατάσταση της υγείας του πάντως δεν εμπνέει ανησυχία και αναμένεται να πάρει σύντομα εξιτήριο.

Εκτός από τις ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες δίνουν μάχη με τις φλόγες με την συνδρομή μεγάλων δυνάμεων του στρατού, της Περιφέρειας, της Αστυνομίας, εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ, από αέρος έχουν επιχειρήσει συνολικά από το πρωί 14 αεροσκάφη εκ περιτροπής και τέσσερα ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό.

Η πυρκαγιά πέρασε το μεσημέρι την Εγνατία Οδό, όπου είχε διακοπεί από νωρίς η κυκλοφορία και κατευθύνεται νοτιοδυτικά, καθώς, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι 6-7 μποφόρ.

Το απόγευμα του Σαββάτου εστάλη ειδοποίηση με οδηγίες προς τους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους να κλείσουν πόρτες και παράθυρα καθώς οι καπνοί κατευθύνονται προς την περιοχή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments