Policy Briefs

Η Γερμανία ζητεί κυρώσεις της Ε.Ε. κατά των πραξικοπηματιών στον Νίγηρα

Η Γερμανία ζητεί κυρώσεις της Ε.Ε. κατά των πραξικοπηματιών στον Νίγηρα

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: AFTODIOIKISI.GR - ΜΠΕΡΜΠΟΚ: Η ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΜΙΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Την απόφαση γνωστοποίησε το υπουργείο Εξωτερικών.

Το Βερολίνο θέλει «κυρώσεις» της ΕΕ κατά των δραστών του πραξικοπήματος στον Νίγηρα, ανέφερε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών στο X (πρώην Twitter).

«Μετά την αναστολή της συνεργασίας για την ανάπτυξη και την ασφάλεια, θέλουμε να επιβάλουμε κυρώσεις κατά των πραξικοπηματιών στην ΕΕ» , γράφει η γερμανική διπλωματία σε tweet.

Τις τελευταίες ημέρες, η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ συναντήθηκε με τη Γαλλίδα ομόλογό της Κατρίν Κολονά και τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, ειδικότερα για τον Νίγηρα, ανέφερε το υπουργείο.

Επί του παρόντος, επισκεπτόμενος τη Νιγηρία, ο Γερμανός Υπουργός Συνεργασίας, Svenja Schulze, διηύθυνε “συζητήσεις στην Abuja για να δει πώς να υποστηρίξει καλύτερα τις προσπάθειες της ECOWAS” (Οικονομική Κοινότητα των Δυτικοαφρικανικών Κρατών), έγραψε ξανά.

«Η Γερμανία υποστηρίζει τις αφρικανικές προσπάθειες για την επίλυση της κρίσης στον Νίγηρα », προσθέτει.

Στρατιωτικοί αξιωματούχοι από τις χώρες της ECOWAS ξεκίνησαν τη συνάντησή τους την Πέμπτη στην Άκρα της Γκάνας για να συζητήσουν μια πιθανή στρατιωτική επέμβαση μετά το πραξικόπημα στον Νίγηρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments