Πολιτική

Μητσοτάκης: Συναντήσεις κορυφής το ερχόμενο διήμερο

Μητσοτάκης: Συναντήσεις κορυφής το ερχόμενο διήμερο

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: SPORT24.GR - Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΠΑΔΙΚΗΣ ΒΙΑΣ.

Συναντήσεις με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τους ηγέτες των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων θα έχει, μεταξύ άλλων, ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Δείπνο στους ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων και κρατών-μελών της Ε.Ε. της περιοχής θα παραθέσει αύριο Δευτέραστις 20:15 ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από τη Σύνοδο Ε.Ε.-Δυτικών Βαλκανίων και την «Διακήρυξη της Θεσσαλονίκης».

Υπενθυμίζεται ότι από την συνάντηση με τους ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων  θα λείπει η Αλβανία. Η Αθήνα είναι ιδιαίτερα ενοχλημένη από την αδιαλλαξία του Έντι Ράμα στο θέμα της φυλάκισης του εκλεγμένου Δημάρχου της Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, και η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην προσκαλέσει τον Αλβανό ομόλογό του αποτελεί ένα μήνυμα της Ελλάδας στην γειτονική χώρα.

Στο δείπνο θα παρευρεθούν, επίσης, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Υπενθυμίζεται, στο σημείο αυτό, ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός παραθέρισε μαζί με την επικεφαλής της Commission Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στα Χανιά της Κρήτης, τα οποία αποτελούν και τον τόπο καταγωγής του κυρίου Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μεταξύ των γευμάτων, ο πρωθυπουργός θα έχει διμερείς συνομιλίες με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς (αύριο στις 3 μ.μ.), για να συζητήσει τα πρόσφατα γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Επισημαίνεται ότι ο πρόεδρος της Κροατίας είχε προβεί σε απρεπείς δηλώσεις την επομένη των θλιβερών επεισοδίων στη Νέα Φιλαδέλφεια.  Ο Ζόραν Μιλάτοβις είχε, ανάμεσα στα άλλα, τονίσει: «H αστυνομία έχει το δικαίωμα να τους κρατήσει για πέντε ημέρες. Το διάστημα αυτό λήγει τώρα και αν κρατηθούν όλοι, 100 άτομα, ανεξάρτητα από το γιατί κατέβηκαν -πήγαν να πολεμήσουν και εγώ αυτό δεν μπορώ να το υποστηρίξω-, είναι μία περίεργη συμπεριφορά. Αλλά οι πολίτες έχουν τα δικαιώματά τους. Οι συνθήκες της δολοφονίας δεν έχουν διευκρινιστεί».

Πιο αναλυτικά, το πρόγραμμα των επαφών του Έλληνα πρωθυπουργού έχει ως εξής:

Δευτέρα 21 Αυγούστου

11:00 Διμερής συνάντηση με την Πρόεδρο του Υπουργικού Συμβουλίου της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, Μποργιάνα Κρίστο,

13:00 Διμερής συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ρουμανίας, Ιον-Μαρσέλ Τσιολάκου,

15:00 Διμερής συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς,

Τρίτη 22 Αυγούστου

9:00 Διμερής συνάντηση με την Πρόεδρο της Μολδαβίας, Μάγια Σαντού,

10:00 Διμερής συνάντηση με τον Πρόεδρο του Μαυροβουνίου, Γιάκοβ Μιλάτοβιτς,

10:45 Διμερής συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Κοσόβου, Άλμπιν Κούρτι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments