Ελλάδα

Η στιγμή της δικαιοσύνης για τον Μ. Κατσουρή

Η στιγμή της δικαιοσύνης για τον Μ. Κατσουρή

Πηγή Φωτογραφίας: fb Aek fc

Η δικαιοσύνη συγκεντρώνει υλικό για τη δολοφονία του 29χρονου φιλάθλου και ελπίζεται να αποφευχθούν λάθη και παραλείψεις.

Τα θλιβερά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που κόστισαν τη ζωή ενός νέου του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, κατέδειξαν για μία ακόμη φορά, την έκταση του μέγιστου κοινωνικού προβλήματος, διότι και κοινωνικό πρόβλημα είναι, της οπαδικής βίας.

Η κυβέρνηση επιχείρησε έστω και εξ αφορμής της στυγερής αυτής δολοφονίας, να βάλει κάποια τάξη στο σκοτεινό χώρο των οργανωμένων οπαδών των ποδοσφαιρικών ομάδων, εκεί όπου που συρρέουν και άνθρωποι με ανοιχτά επιθετική συμπεριφορά.

Τα κυβερνητικά μέτρα πρόκειται να κριθούν από την αποτελεσματικότητά τους, αλλά και από τις προσπάθειες των ιδιοκτητών των ποδοσφαιρικών συλλόγων που έχουν δεσμευτεί και συμφωνήσει στην εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων.

Από την άλλη πλευρά οι αστυνομικές αρχές, που βαρύνονται με σωρεία παραλείψεων που συνετέλεσαν στο να γίνουν τα θλιβερά επεισόδια και να φθάσουμε στο φόνο Κατσουρή, επιχειρούν εκ των υστέρων έστω, να συμβάλλουν, όσο μπορούν στον εντοπισμό των υπευθύνων των επεισοδίων και κυρίως στη σύλληψη του δράστη της στυγερής δολοφονίας του 29χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από διάφορες πηγές, αυτή η στυγερή δολοφονία αποτελεί πρόκληση για τις διωκτικές αρχές και δεν θα είναι εύκολο να εντοπιστούν οι δράστες.

Οι αστυνομικές αρχές δεν φαίνεται να διεξήγαγαν την έρευνα με πολύ ομαλό τρόπο από την πρώτη ημέρα, πόσο μάλλον τα αρχικά λάθη που οδήγησαν στις συγκρούσεις. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι τα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων κατασχέθηκαν χωρίς να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία. Ωστόσο, η δικαιοσύνη, η οποία ήταν σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνη για τις συρράξεις, πρέπει να επιδείξει θάρρος και τόλμη. Διαφορετικά, η υπόθεση θα κριθεί εσφαλμένα και στο δικαστήριο, κάτι που, περιττό να πούμε, αποτελεί μεγάλη κηλίδα για το κράτος δικαίου που επιθυμούμε να είμαστε.

Δεν αρκεί η κράτηση των 105 αρχικά συλληφθέντων. Απαιτείται μεθοδική δικαστική εργασία για να προχωρήσει η υπόθεση, να λογοδοτήσει κάθε κατηγορούμενος και να διασφαλιστεί ότι η υπόθεση μπορεί να εκδικαστεί με βάση τα αποδεικτικά στοιχεία και όχι με κατηγορίες που μπορεί να καταλήξουν να είναι κενές περιεχομένου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments