Διεθνή

Ερντογάν: Απαγορευτικό στη Σουηδία «αν δεν τηρήσει τις υποσχέσεις της»

Ερντογάν: Απαγορευτικό στη Σουηδία «αν δεν τηρήσει τις υποσχέσεις της»

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: SPORTIME.GR - ΡΕΤΖΕΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙ

Εξαιρετικά θορυβημένος από την πρακτική της καύσης του Κορανίου είναι ο Τούρκος πρόεδρος.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο η τουρκική Βουλή να απορρίψει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ άφησε επί της ουσίας ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε δήλωσή του στους δημοσιογράφους. κατά την πτήση της επιστροφής του από την Ουγγαρία, ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε τη Σουηδία να “προστατεύσει την πόλη της Στοκχόλμης”, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι δεν είναι σε θέση να πει πόσο θα διαρκέσει η διαδικασία στο τουρκικό κοινοβούλιο. Με αυτόν τον τρόπο άφησε αιχμές στο κάψιμο του Κορανίου, το οποίο πυροδότησε έντονες αντιδράσεις.

Επί της ουσίας, ο Ερντογάν έστειλε το μήνυμα ότι η τουρκική πλευρά δεν είναι διατεθειμένη να προχωρήσει στο τελικό βήμα προς την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, εάν οι σκανδιναβικές χώρες δεν «τηρήσουν το λόγο τους».

«Το γεγονός ότι τα πρωτόκολλα ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ αποστέλλονται στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας και ότι η διαδικασία περνά γρήγορα στη Βουλή, είναι ευθέως ανάλογο με το ότι η Σουηδία μένει πιστή στις υποσχέσεις της. Το κοινοβούλιο μας θα αποφασίσει για αυτό το θέμα. Δεν γνωρίζουμε πόσο καιρό θα συζητηθεί αυτό το θέμα στη Βουλή και στις επιτροπές μας και πόσο θα διαρκέσει», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος συμπλήρωσε:

«Πρώτα απ ‘όλα, η Σουηδία πρέπει να προστατεύσει τους δρόμους της Στοκχόλμης. Εάν δεν προστατεύουν τους δρόμους της Στοκχόλμης, εάν συνεχιστούν αυτές οι επιθέσεις στα ιερά μας τότε, δεν πρέπει να παρεξηγηθούν».

Επιπροσθέτως, ο Τούρκος πρόεδρος ενέπλεξε και τον κυβερνητικό εταίρο του στο πλαίσιο της αποκαλούμενης  «Λαϊκής Συμμαχία», τον εθνικιστή Ντεβλέτ Μπαχτσελί, υπογραμμίζοντας πως θα πρέπει πρώτα να συζητήσει το θέμα μαζί του.

«Η Λαϊκή Συμμαχία έχει κάποιες δικές της αρχές. Δεν θα κάνω κανένα βήμα χωρίς να τα συζητήσω όλα αυτά με τον Μπαχτσελί και τους άλλους φίλους μας. Κάνουμε τις διαπραγματεύσεις μας και μετά κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments