Αθλητισμός

Το ντέρμπι Σουβλάκι εναντίον Μουσακά είχε νικητή – Οι διεθνείς απάντησαν στην κομβική ερώτηση

Το ντέρμπι Σουβλάκι εναντίον Μουσακά είχε νικητή – Οι διεθνείς απάντησαν στην κομβική ερώτηση

Πηγή Φωτογραφίας: sportal.gr

Η απορία της Fiba για την εθνική μας ομάδα ήταν μία: Τι προτιμούν οι διεθνείς; Σουβλάκι ή Μουσάκα; Οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη απάντησαν και η παραγγελία ολοκληρώθηκε με τον Μποχωρίδη να κάνει την... έκπληξη!

Όσο κι να ακριβύνει το σουβλάκι, και 10 ευρώ να πάει, δεν θα πάψει ποτέ να είναι στη Νο 1 θέση των γευστικών προτιμήσεων των Ελλήνων. Είναι περισσότερο θέμα παράδοσης παρά, οικονομικής προσέγγισης. Επίσης, είναι μία λέξη παγκοσμίως γνωστή. Αν ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης έκαναν γνωστούς τους Αρχαίους Έλληνες, τότε το σουβλάκι και ο μουσακάς (και τα μπουζούκια) έκαναν γνωστούς τους… Νέοελληνες.

Η κάμερα της FIBA επισκέφτηκε την προπόνηση της εθνικής μας ομάδας στη Μανίλα των Φιλιππίνων και πιθανότατα να είχε πολλές ερωτήσεις για τους διεθνείς μας παίκτες, αλλά επικεντρώθηκε σε μία βασική: «Ποιο είναι το αγαπημένο τους ελληνικό φαγητό», τους ρώτησε.

Το αποτέλεσμα του γκάλοπ ήταν 4-2 υπέρ του σουβλακίου με τους Τόμας Ουόκαπ, Ιωάννη Παπαπέτρου, Θανάση Αντετοκούνμπο και Νίκο Ρογκαφόπουλο να ψηφίζουν… δαγκωτό τη πίτα και ό,τι αυτή περικλείει μέσα της.

Αντίθετα, ο Γιώργος Παπαγιάννης και ο Ντίνος Μήτογλου ψήφισαν μουσακά, ενώ ο Λευτέρης Μποχωρίδης έκανε την έκπληξη «παραγγέλνοντας» γεμιστά. Όλα αυτά σε ένα… μικρό διάλειμμα εν μέσω αντατικών προπονήσεων μιας και το αντιπροσωπευτικο μας συγκρότημα έχει εστιάσει στο πρώτο παιχνίδι του τουρνουά, αυτό κόντρα στην Ιορδανία που θα γίνει το Σάββατο 26 Αυγούστου.

Πηγή: sportal.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments