Ελλάδα

Φωτιά στον Ασπρόπυργο κοντά στη βιομηχανική ζώνη: Μήνυμα από το 112 για εκκενώσεις

Φωτιά στον Ασπρόπυργο κοντά στη βιομηχανική ζώνη: Μήνυμα από το 112 για εκκενώσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Λάκκα Κατσαρή στον Ασπρόπυργο στην βιομηχανική περιοχή, επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις , Τρίτη 22 Αυγούστου 2023 (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Μεγάλος συναγερμός έχει ξεσπάσει στην Πυροσβεστική για τη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στον Ασπρόπυργο και γρήγορα επεκτάθηκε προς τη βιομηχανική περιοχή.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική για φωτιά στον Ασπρόπυργο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σε διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή του Ασπροπύργου επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι εστίες είναι σε τουλάχιστον τρία σημεία. Επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 27 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων και δύο ελικόπτερα.

Μέχρι στιγμής το 112 έχει κάλεσε τους κατοίκους των οικισμών Ποντίων και Βέρα σε εκκένωση προς την Ελευσίνα, αλλά και τους κατοίκους του οικισμού Λάκκα Κάτσαρη να απομακρυνθούν προς Ασπρόπυργο.

Μήνυμα από το 112

Το 112 ενεργοποιήθηκε και σε μήνυμά του προς τους κατοίκους αναφέρει: «Εάν βρίσκεστε σε Λάκκα Κατσαρή απομακρυνθείτε προς Ασπρόπυργο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Λίγο αργότερα το 112 κάλεσε σε απομάκρυνση τους κατοίκους του Οικισμού Ποντίων και του οικισμού Βέρας προς την Ελευσίνα. 

Αρτοποιός: «Έχουμε συχνά τέτοια περιστατικά, σχεδόν καθημερινό το φαινόμενο»

Για τη φωτιά στον Ασπρόπυργο ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός, είπε ότι είναι κοντά στο σημείο που ξέσπασε και χθες φωτιά και ότι σχεδόν καθημερινά η Πυροσβεστική καλείται στην περιοχή για φωτιές που ξεκινούν από καύση ελαστικών ή άλλων υλικών και από καύση ξερών χόρτων σε οικόπεδα.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής υποστήριξε ότι πρόκειται για καινούργια πυρκαγιά που ξεκίνησε κοντά στη βιομηχανική ζώνη. «Έχουμε συχνά τέτοια περιστατικά, σχεδόν καθημερινό το φαινόμενο» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Διακοπή κυκλοφορίας του Προαστιακού

Διακοπή κυκλοφορίας του Προαστιακού στο τμήμα Κινέτα-Άνω Λιόσια, κατόπιν εντολής της Πυροσβεστικής, εξαιτίας πυρκαγιάς στην περιοχή, με την αμαξοστοιχία 1309 να ακινητοποιείται στο Σ.Σ. Κινέτας.

Τα δρομολόγια του Προαστιακού Κιάτο-Πειραιάς θα υποκατασταθούν από λεωφορεία στο τμήμα Άνω Λιόσια- Νέα Πέραμος, εξαιτίας της πυρκαγιάς στην περιοχή, σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train.

Κάηκαν αποθήκες και εργοστάσια από την μεγάλη φωτιά στον Ασπρόπυργο

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιδημάρχου Ασπροπύργου, Μιχάλη Ψωμιάδη, έχουν καεί πέντε αποθήκες και δύο εργοστάσια, ενώ λόγω των θυελλωδών ανέμων δεν μπορούν να πετάξουν τα εναέρια μέσα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments