Ελλάδα

Πρόγνωση καιρού Τρίτης 22/8: Γενικά αίθριος καιρός, ισχυροί άνεμοι στα πελάγη αλλά και στα ηπειρωτικά

Πρόγνωση καιρού Τρίτης 22/8: Γενικά αίθριος καιρός, ισχυροί άνεμοι στα πελάγη αλλά και στα ηπειρωτικά

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο

Η πρόγνωση του καιρού από τον Μιχαήλ Σπυράκη

Η μεγάλη εγγύτητα των υψηλών επιφανειακών πιέσεων των Βαλκανίων με αυτές των χαμηλών πιέσεων του θερμικού χαμηλού της ανατολικής Μεσογείου, είναι η αιτία των ισχυρών ανατολικών-βορειοανατολικών γενικά ανέμων τα πελάγη και στα ηπειρωτικά, συνθήκες οι οποίες αποτρέπουν την εκδήλωση φαινομένων αστάθειας, ενώ αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο για την εξάπλωση πυρκαγιών.

Συγκεκριμένα για αύριο Τρίτη 22 Αυγούστου 2023, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός σε όλη την χώρα και μόνο κατά τις απογευματινές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν νεφώσεις από την Στερεά και βορειότερα.

Οι άνεμοι στο βορειοανατολικό, το κεντρικό και το δυτικό-νοτιοδυτικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί, 6-7, και πρόσκαιρα στο βορειοανατολικό Αιγαίο 8 μποφόρ. Εξασθένιση των ανέμων εκτός από την περιοχή του βορειοανατολικού Αιγαίου αναμένεται από το βράδυ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο (βορειοδυτικό, και νοτιοανατολικό) οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 2-3 και πρόσκαιρα 4 μποφόρ. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Τέλος να σημειωθεί πως οι άνεμοι στα περισσότερα ηπειρωτικά της χώρας θα πνέουν βορειοανατολικοί 4-5 μποφόρ, ενώ στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά καθώς και στα ορεινά οι άνεμοι θα πνέουν με εντάσεις έως και 7 μποφόρ. Στα περισσότερα ηπειρωτικά, η ένταση των ανέμων θα μειωθεί από αργά το απόγευμα.

Σε άνοδο η θερμοκρασία και στην νησιωτική Ελλάδα ειδικά στα νησιά το Ιονίου, και έτσι θα κυμανθεί σε επίπεδα αρκετά πάνω από τα κλιματικά σε όλη σχεδόν την χώρα. Πιο συγκεκριμένα, στη Δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33-35 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και Θράκη από 22-24 έως 37-39 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 21-23 έως 37-39 και τοπικά 40 βαθμούς, στην Θεσσαλία από 21 έως 36-38 βαθμούς, και στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά και την Εύβοια από 22-24 έως 35-37 βαθμούς Κελσίου, με τα ανατολικά τμήματα της Ευβοίας να έχουν 3-4 βαθμούς χαμηλότερη μέγιστη. Στα νησιά του Ιονίου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36-38 βαθμούς, στις Σποράδες και τις Κυκλάδες θα κυμανθεί από 24 έως 31-33 βαθμούς, στην Κρήτη από 22-24 έως 32-34 βαθμούς, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 22-24 έως 35-37 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23-25 έως 31-33 βαθμούς Κελσίου.

Αττική: Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με λίγες νεφώσεις να αναπτύσσονται το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί στα 5-6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένιση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27-29 έως 35-37 βαθμούς στο λεκανοπέδιο, ωστόσο στα βόρεια και στα ανατολικά τμήματα του νομού η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη: Γενικά αίθριος καιρός με ανάπτυξη νεφώσεων μετά το μεσημέρι οι οποίες πρόσκαιρα θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί ενώ από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους με ένταση στα 3-4 και πρόσκαιρα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments