Ελλάδα

Πάρνηθα: Η φωτιά «σκαρφαλώνει» στις πλαγιές

Πάρνηθα: Η φωτιά «σκαρφαλώνει» στις πλαγιές

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΦΥΛΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ Ι. ΜΟΝΗ ΚΛΕΙΣΤΩΝ (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Η πυρκαγιά ανεβαίνει απειλητικά τις πλαγιές της Πάρνηθας.

Τιτάνια είναι η προσπάθεια να σβήσουν τη φωτιά που ξεκίνησε χθες (Τρίτη 22/8) από τη Φυλή, με πυροσβέστες και εθελοντές να επικεντρώνονται στο να μην περάσει η πυρκαγιά στον Δρυμό Πάρνηθας.

Το πύρινο μέτωπο που ξέσπασε χθες κοντά στη Μονή Κλειστών έχει επεκταθεί και «σκαρφαλώνει» στις πλαγιές της Πάρνηθας. Οι άνεμοι δεν έχουν κοπάσει και οι ριπές αναζωπυρώνουν τις «γλώσσες» της φωτιάς και ενισχύουν το μέτωπο. Οι πυροσβέστες περιμένουν να κοπάσουν λίγο οι άνεμοι για να αποφύγουν τα χειρότερα.

Ο αντιδήμαρχος Φυλής, Μιχάλης Οικονομάκης, μιλώντας σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, δήλωσε: «Καίει ό,τι βρει στον διάβα της. Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση στο μέτωπο. Ακούγονται απανωτές εκρήξεις κι όλα δείχνουν εμπρησμό, οι ειδικοί είναι αυτοί που θα βγάλουν τα συμπεράσματα. Οι χερσαίες δυνάμεις είναι πολλές που επιχειρούν».

Πόσες δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν

Σύμφωνα με έκτακτη ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές που δόθηκε χθες (23 Αυγούστου) στις 21:10 από τον αντισυνταγματάρχη Γιάννη Αρτοποιό, αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών στο Μαρούσι, το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν 93 νέες περιπτώσεις αγροτικών και δασικών πυρκαγιών.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις μεσημεριανές ώρες χθες σε δασική έκταση πλησίον της περιοχής Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου “Κλειστών” Φυλής, επιχειρούν 202 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 65 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, ενώ κινητοποιήθηκαν 5 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Υπάρχει συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Ε.Σ και των ΟΤΑ.

Η πυρκαγιά στη Φυλή χωρίστηκε σε δύο μέτωπα.

Μιλώντας σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, ο Βασίλης Κόκκαλης, αναπληρωτής διευθυντής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, είπε ότι υπάρχουν δύο βασικά μέτωπα στη Φυλή, ένα στη Δεκέλεια και ένα στον Άγιο Ιωάννη Ρόσο. Και οι δύο πυρκαγιές έκαψαν σπίτια, είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Κόκκαλη, τουλάχιστον προς το παρόν, οι πυρκαγιές βρίσκονται μακριά από τον εθνικό δρυμό.

Εκκένωση τριών γηροκομείων

Μιλώντας σε δημοσιογράφο ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού, ο αντιδήμαρχος Μενιδίου, Στάθης Τοπαλίδης, έκανε γνωστό ότι εκκενώθηκαν τρία γηροκομεία με 150 άτομα, τα οποία προς το παρόν έχουν μεταφεθρεί στο δημαρχείο. Τόνισε ότι η εκκένωση ήταν προληπτική.

«Καίγονται σπίτια»

Ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Φυλής Αργύρης Αργυρόπουλος δήλωσε, χθες, από το βήμα της δημόσιας τηλεόρασης ότι καίγονται σπίτια. Μάλιστα, ανέφερε ότι το θερμικό φορτίο είναι πολύ μεγάλο και η κατάσταση είναι αποπνικτική ενώ όπως τόνισε καίγονται σπίτια στην περιοχή.

«Η φωτιά έχει διασπαστεί σε δύο μέτωπα. Το ένα κινείται ανατολικά και το άλλο νότια, στις παρυφές του χωριού» ζητώντας να σταλεί βοήθεια γιατί καίγονται σπίτια», όπως είπε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments