Πολιτική

Κυβέρνηση: Επιχείρηση ανασυγκρότησης

Κυβέρνηση: Επιχείρηση ανασυγκρότησης

Πηγή Φωτογραφίας: 363069] ΔΙΜΕΡΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΤΑΡ ΒΟΥΤΣΙΤΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός προσωπικά αναπροσαρμόζουν τους σχεδιασμούς τους λόγω της πύρινης λαίλαπας.

Απότομη «προσγείωση» αποτέλεσαν για την κυβέρνηση οιεξαιρετικά δύσκολες πυρκαγιές που δοκιμάζουν τα όρια και τις αντοχές του κρατικού μηχανισμού σε Έβρο, Αττική, αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές ανά την επικράτεια.

Έτσι, μετά τον ενθουσιασμό που ακολούθησε το δείπνο με τους ηγέτες των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στο Μέγαρο Μαξίμου και την κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, υπήρξε ιδιαίτερη ανησυχία για την εξέλιξη του μετώπου της φωτιάς. Χθες το απόγευμα, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στο Συντονιστικό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας, κίνηση η οποία δεν είναι απίθανο να επαναληφθεί και σήμερα ανάλογα με την εξέλιξη στα πύρινα μέτωπα και με δεδομένο ότι ο πρωθυπουργός έχει μεριμνήσει να αφήσει το πρόγραμμά του ανοιχτό.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στην Πολιτική Προστασία, σύσκεψη η οποία διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα, εξηγήθηκε λεπτομερώς ότι οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν σε όλη τη χώρα καθιστούν τις επιχειρήσεις πυρόσβεσης εξαιρετικά δύσκολες και δυσχερείς. Μάλιστα, υψηλόβαθμο στέλεχος της Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι ακόμη και πολύπειροι πυροσβέστες δεν είχαν αντιμετωπίσει ποτέ τόσο δύσκολες συνθήκες εργασίας σε ισχυρούς ανέμους που δεν εννοούσαν να κοπάσουν.

Ωστόσο, ενόψει του αιτήματος της Αντιπολίτευσης για προ ημερησίας συζήτηση του θέματος των πυρκαγιών και της πολιτικής προστασίας στη Βουλή,  ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να αναλάβει ο ίδιος την πρωτοβουλία και να ξεκινήσει τη συζήτηση αυτή κατά την επανέναρξη των εργασιών του Κοινοβουλίου. Σύμφωνα με τους συνεργάτες του, δεν αποκλείεται καθόλου το ενδεχόμενο να προγραμματιστεί η συζήτηση εντός του επόμενου δεκαημέρου ή πάντως εντός της επόμενης εβδομάδας, καθώς η Βουλή ανοίγει την ερχόμενη Δευτέρα.

«Όλες οι δυνάμεις βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, δίνοντας τη μάχη με αυταπάρνηση, κατά τη διάρκεια μιας αντιπυρικής περιόδου στην οποία έχει ξεπεραστεί κάθε προηγούμενο στις ημέρες που η χώρα μας βρίσκεται σε ακραίο κίνδυνο (επίπεδο 5) εκδήλωσης πυρκαγιών. Την ώρα της μάχης, δεν υπάρχει χώρος για στείρα αντιπαράθεση και κομματικό «ακτιβισμό». Θα έρθει η ώρα του απολογισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Κάτω από διαφορετικές συνθήκες, όμως, τούτες τις μέρες το αποκλειστικό κέντρο βάρους στο Μέγαρο Μαξίμου θα είχε δοθεί στις προεργασίες και τις συσκέψεις αναφορικά με το περιεχόμενο των παρεμβάσεων και των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με κέντρο αναφοράς τον πολυδιάστατο εκσυγχρονισμό, στον οποίο συνηθίζει να αναφέρεται ο κ. Μητσοτάκης.  Όπως είναι αναμενόμενος, ο σχεδιασμός έχει εν μέρει αναπροσαρμοστεί, ενώ και οι πρωθυπουργικές παρεμβάσεις του επόμενου διαστήματος θα εστιάζουν περισσότερο στις πύρινες δοκιμασίες της καλοκαιρινής περιόδου και στην ποιότητα της πολιτικής προστασίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments