Πολιτική

Στέφανος Κασσελάκης: Ποιο είναι το νέο στην κούρσα διαδοχής

Στέφανος Κασσελάκης: Ποιο είναι το νέο στην κούρσα διαδοχής

Πηγή Φωτογραφίας: (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI), Πολύ κοντά στο να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία είναι ο Στέφανος Κασσελάκης

Για όσους όμως τον γνωρίζουν και τον παρακολουθούν, η περίπτωση του εξ Αμερικής ορμώμενου τεχνοκράτη δεν είναι κεραυνός εν αιθρία.

Πολύ κοντά στο να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία είναι ο Στέφανος Κασσελάκης. Η πλατφόρμα που κατέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό για τους περισσότερους στο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κατά βάση μια έκπληξη.

Για όσους όμως τον γνωρίζουν και τον παρακολουθούν, η περίπτωση του εξ Αμερικής ορμώμενου τεχνοκράτη δεν είναι κεραυνός εν αιθρία.

Εσωκομματικές εκλογές ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία 2023

Οι εσωκομματικές εκλογές του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς – Προοδευτική Συμμαχία θα πραγματοποιηθούν στις 10 Σεπτεμβρίου 2023 (και στις 16 Σεπτεμβρίου εφόσον απαιτηθεί δεύτερος γύρος), με σκοπό την ανάδειξη του διαδόχου του Αλέξη Τσίπρα στην προεδρία του κόμματος.

Προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές

Τον Ιανουάριο του 2022, ο Αλέξης Τσίπρας, τότε πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. πρότεινε στο πολιτικό συμβούλιο του κόμματος, την εκλογή του αρχηγού και της κεντρικής επιτροπής απευθείας από τα μέλη του, κάτι που έγινε αποδεκτό και υπερψηφίστηκε παρά την διαφωνία της «Ομπρέλας» από το συνέδριο του κόμματος τον Απρίλιο με ποσοστό 70%.

Στις 15 Μαΐου 2022 διεξήχθησαν εκλογές για την προεδρία του κόμματος, οι οποίες ήταν ανοιχτές σε μέλη και φίλους του κόμματος, ενώ σε εκείνες για την κεντρική επιτροπή επιτρέπονταν μόνο όσοι ήταν μέλη πριν τις 21 Μαρτίου.Ο Τσίπρας, επανεκλέχθηκε με 100% των έγκυρων ψήφων, το αξιοσημείωτο κατά τον ίδιο όμως ήταν η μαζική συμμετοχή 140.000 νέων μελών.

2023

Μετά τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2023, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε το χαμηλότερο ποσοστό από τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012, ο Αλέξης Τσίπρας δέχτηκε πιέσεις για να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος, αλλά παρέμεινε, αιτιολογώντας πως προέχει η εκλογική αναμέτρηση του Ιουνίου.

Όμως, μετά την νέα ήττα στις εκλογές του Ιουνίου, και την περαιτέρω πτώση στα εκλογικά ποσοστά, δήλωσε το βράδυ των εκλογών πως θα θέσει τον εαυτό του στην κρίση των μελών του κόμματος.Ωστόσο, τέσσερις ημέρες αργότερα, ανακοίνωσε την παραίτησή του από την ηγεσία του κόμματος, δηλώνοντας ότι το κόμμα χρειάζεται «βαθιά ανανέωση και επανίδρυση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments