Ελλάδα

Αρτοποιός για Πάρνηθα: Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς – Δεν εφησυχάζουμε

Αρτοποιός για Πάρνηθα: Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς – Δεν εφησυχάζουμε

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗ ΠΑΡΝΗΘΑ - 3η ΜΕΡΑ / ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI)

Εξήγησε ότι αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι βελτιωμένη, ωστόσο δεν μπορεί να εκφράσει αισιοδοξία καθώς αναμένονται βορειοανατολικοί άνεμοι που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα

Χαραμάδα αισιοδοξίας για τη φωτιά που καίει για τρίτη ημέρα στην Πάρνηθα, έναν από τους ελάχιστους εναπομείναντες πνεύμονες πρασίνου για την πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με όσα είπε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός η εικόνα στο μέτωπο της φωτιάς είναι καλύτερη, όμως δεν χωρά κανένας εφησυχασμός. Εξήγησε ότι αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι βελτιωμένη, ωστόσο δεν μπορεί να εκφράσει ακόμη αισιοδοξία καθώς αναμένονται βορειοανατολικοί άνεμοι που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα.

Σε ετοιμότητα παραμένουν οι κάτοικοι των Θρακομακεδόνων μετά το μήνυμα που έφτασε στα κινητά τους από το 112 στη διάρκεια της νύχτας το οποίο τους καλούσε να είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Κάποιοι μάλιστα ήδη εγκατέλειψαν την περιοχή, όπως ανέφερε νωρίς το πρωί μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο δημοσιογράφος Γ.Κούσουλας.

Ο κ. Κούσουλας ανέφερε ότι μετά το προειδοποιητικό 112 πέρναγε η αστυνομία πόρτα-πόρτα και καλούσε τους κατοίκους να φύγουν.

Η εκπρόσωπος της Αστυνομίας Κωνσταντία Δημογλίδου ανέφερε το πρωί μιλώντας στον ΣΚΑΪ πως δεν έχει δοθεί ακόμη εντολή εκκένωσης των Θρακομακεδόνων, είμαστε όμως σε ετοιμότητα.

Εξήγησε ότι το μέτωπο της φωτιάς στο οποίο έχουν ρίξει το βάρος οι πυροσβεστικές δυναμιες είναι δυτικά της λεωφόρου Πάρνηθος, από τη μέση περίπου της λεωφόρου προς το τελεφερίκ.

Οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις αναζωπυρώσεις στα όρια του εθνικού δρυμού της Πάρνηθας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η φωτιά ήταν σε ύφεση, όμως μία νέα μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε λίγο μετά τις 4 το πρωί, πάνω από τον οικισμό της Αγίας Παρασκευής.

Μέσω του 112 εστάλη μήνυμα να εκκενωθούν οι οικισμοί Αγιος Νικόλαος και Αγία Παρασκευή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments