Ελλάδα

Φωτιά στην Πάρνηθα: Νέο μέτωπο στον Αυλώνα – Απειλεί τον Εθνικό Δρυμό από τα βόρεια

Φωτιά στην Πάρνηθα: Νέο μέτωπο στον Αυλώνα – Απειλεί τον Εθνικό Δρυμό από τα βόρεια

Πηγή Φωτογραφίας: [363082] ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗ ΠΑΡΝΗΘΑ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Νέα εστία φωτιάς ξέσπασε πάνω από τον Αυλώνα, στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας, και συγκεριμένα στη θέση «Άγιος Γεώργιος».

Νέα εστία φωτιάς ξέσπασε πάνω από τον Αυλώνα, στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας, και συγκεριμένα στη θέση «Άγιος Γεώργιος».  Επιχειρούν 6 πυροσβέστες με δύο οχήματα, ωστόσο οι δυνάμεις ενισχύονται.

Αρτοποιός για Πάρνηθα: Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς – Δεν εφησυχάζουμε

Χαραμάδα αισιοδοξίας για τη φωτιά που καίει για τρίτη ημέρα στην Πάρνηθα, έναν από τους ελάχιστους εναπομείναντες πνεύμονες πρασίνου για την πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με όσα είπε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός η εικόνα στο μέτωπο της φωτιάς είναι καλύτερη, όμως δεν χωρά κανένας εφησυχασμός. Εξήγησε ότι αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι βελτιωμένη, ωστόσο δεν μπορεί να εκφράσει ακόμη αισιοδοξία καθώς αναμένονται βορειοανατολικοί άνεμοι που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αχαρνών Θέμης Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΪ διευκρινίσει ότι δεν κινδυνεύουν οι Θρακομακεδόνες. Ανέφερε ότι σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις στο δήμο Αχαρνών έχουν κάνει 10 με 15 σπίτια.

Σε ετοιμότητα οι κάτοικοι Θρακομακεδόνων

Σε ετοιμότητα παραμένουν οι κάτοικοι των Θρακομακεδόνων μετά το μήνυμα που έφτασε στα κινητά τους από το 112 στη διάρκεια της νύχτας το οποίο τους καλούσε να είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Κάποιοι μάλιστα ήδη εγκατέλειψαν την περιοχή, όπως ανέφερε νωρίς το πρωί μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο δημοσιογράφος Γ.Κούσουλας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments