Ελλάδα

Πύρινη κόλαση στην Πάρνηθα – Κινητοποίηση για τους Θρακομακεδόνες

Πύρινη κόλαση στην Πάρνηθα – Κινητοποίηση για τους Θρακομακεδόνες

Πηγή Φωτογραφίας: [363082] ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗ ΠΑΡΝΗΘΑ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Οι κάτοικοι των Θρακομακεδόνων είναι προετοιμασμένοι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, αν χρειαστεί.

Ακόμη μία δύσκολη νύχτα στην Αττική με τη φωτιά στην Πάρνηθα να μαίνεται ανεξέλεγκτη. Οι κάτοικοι των Θρακομακεδόνων βρίσκονται σε ετοιμότητα για να φύγουν από τα σπίτια τους. Μάλιστα, κάποιοι ήδη εγκαταλείπουν την περιοχή, ανέφερε μιλώντας σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό κάτοικος της περιοχής.

Νωρίτερα εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των περιοχών Θρακομακεδόνες, Μπόσκιζα και Πανόραμα Μενιδίου να είναι σε ετοιμότητα για να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να ακολουθούν τις υποδείξεις των αρχών.

Αυτή την ώρα ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από ελικόπτερα, όπως ανέφερε σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου των Αχαρνών Θ. Οικονόμου ο οποίος είπε ότι η φωτιά είναι μακρυά από Θρακομακεδόνες και από το τελεφερίκ.

Ο ίδιος νωρίτερα δήλωσε ότι η φωτιά πλησίασε την πρώτη ταβέρνα στη λεωφόρο Πάρνηθος.

Οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις αναζωπυρώσεις στα όρια του εθνικού δρυμού της Πάρνηθας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η φωτιά ήταν σε ύφεση, όμως μία νέα μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε λίγο μετά τις 4 το πρωί, πάνω από τον οικισμό της Αγίας Παρασκευής.

Μέσω του 112 εστάλη μήνυμα να εκκενωθούν οι οικισμοί Αγιος Νικόλαος και Αγία Παρασκευή.

«Η φωτιά είναι αυτή τη στιγμή ανάμεσα στα σπίτια που βρίσκονται στους πρόποδες Πάρνηθας και μέχρι τη λεωφόρο Πάρνηθος, αλλά προς το κομμάτι του βουνού» ανέφερε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

Ο κ. Αρτοποιός ανέφερε ότι το κύριο μέτωπο των επιχειρήσεων είναι αυτήν την ώρα στις οδούς Καρκαβίτσα, Ειδομενέως και Κεραμιδίου.

Έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από τη συμβολή της λεωφόρου Πάρνηθος με την οδό Μπόσκιζα, καθώς και επί της οδού Φιλίας των Λαών προς Κατασκηνώσεις.

Εν τω μεταξύ, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Φυλής, από το ύψος του κυκλικού κόμβου πριν την Παναγία Κανάλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας πυροσβέστης στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς τη νύχτα, τραυματίστηκε στο πόδι και χρειάστηκε να παραλειφθεί από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, παραδόθηκαν στις φλόγες σπίτια στην Αγία Παρασκευή Μενιδίου και στον Άγιο Ιωάννη Ρώσο Αχαρνών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments