Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Στην αντεπίθεση με σημαία την ασφάλεια

ΠΑΣΟΚ: Στην αντεπίθεση με σημαία την ασφάλεια

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: Grtimes.gr - ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: ΖΗΤΑ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Το ΠΑΣΟΚ καλεί σε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, όντας πεπεισμένο για τα αδιέξοδα του επιτελικού κράτους και τις διοικητικές ανεπάρκειες της κυβέρνησης.

Οι αστοχίες του επιτελικού κράτους στον τομέα της ασφάλειας, όπως είναι οι συνεχιζόμενες πυρκαγιές και η δολοφονική επίθεση στον Μιχάλη Κατσουρή,  βρίσκονται στο επίκεντρο της αντιπολιτευτικής ρητορικής του ΠΑΣΟΚ, με τον εκπρόσωπο Τύπου Θανάση Γλαβίνα να δηλώνει χθες χαρακτηριστικά πως «επικρατεί ένα γενικό έλλειμμα ασφάλειας των πολιτών σε πολλαπλά επίπεδα» κι ότι «η κυβέρνηση αποδεικνύει καθημερινά την «επιτελική» της ανεπάρκεια και τη διαχειριστική αναποτελεσματικότητά της».

Με αυτό το σκεπτικό, η Χαριλάου Τρικούπη αποφάσισε χθες να καταθέσει άμεσα αίτημα για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για το θέμα των πυρκαγιών. Εκτίμησε την ανάγκη να ζητήσει απαντήσεις από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα κενά συντονισμού, πρόληψης και αντίδρασης που, κατά το ΠΑΣΟΚ, καταγράφονται στο επίπεδο της πολιτικής προστασίας.

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε κάθε περίπτωση, διατηρούσαν από την πρώτη στιγμή σταθερά μια γραμμή επίθεσης απέναντι στο επιτελικό κράτος, παίρνοντας τη θέση ότι η συγκέντρωση της εξουσίας και της διοίκησης στο Μέγαρο Μαξίμου δημιούργησε κατ’ ουσίαν μια κατάσταση όπου η επικοινωνιακή διαχείριση συγκάλυπτε μια σοβαρή έλλειψη διαφάνειας και λογοδοσίας. Επιπλέον, όπως πλέον αναδεικνύεται όλο και περισσότερο, σύμφωνα με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. η κυβέρνηση αυτή δεν είναι πλέον νέα, αφού έχει ήδη ασκήσει μια πλήρη τετραετία διακυβέρνησης.

Πολλές από τις κρίσεις που κλήθηκε να διαχειριστεί έχουν αναδείξει σοβαρές λειτουργικές δυσλειτουργίες. Τα προβλήματα αυτά γίνονται εμφανή σε μια σειρά από τομείς που σχετίζονται με την ασφάλεια των πολιτών, προβλήματα που έχει διαπιστωθεί ότι απασχολούν ιδιαίτερα το κεντρώο ακροατήριο, το οποίο ανησυχεί ιδιαίτερα από την έκδηλη ανεπάρκεια απέναντι στις πυρκαγιές και τις πρόσφατες αστοχίες της Ελληνικής Αστυνομίας. Ενώ στη Χαριλάου Τρικούπη σημειώνουν και ως δύο κομβικά γεγονότα, για τα οποία δεν υπήρξε ουσιαστική ανάληψη πολιτικής ευθύνης, το δυστύχημα των Τεμπών και την πρόσφατη πυρκαγιά στη Νέα Αγχίαλο που προκάλεσε την έκρηξη πυρομαχικών στην 111 Πτέρυγα Μάχης.

Τις τελευταίες ημέρες το ΠΑΣΟΚ επέκρινε την πολιτική ηγεσία για την αποτυχία της αστυνομίας να αποτρέψει την αιματοχυσία στη Νέα Φιλαδέλφεια, γεγονός για το οποίο δεν υπήρξε ουσιαστική ανάληψη πολιτικής ευθύνης. Ενδεικτικά, ο Θανάσης Γλαβίνας σχολίαζε ότι «αυτή η κυβέρνηση δεν ξεκίνησε τη θητεία της χθες» και «αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης τετραετούς διακυβέρνησης της ΝΔ, άρα δεν υπάρχει καμία «περίοδος χάριτος» ή ακόμη και ανοχής. Είμαστε στον πέμπτο χρόνο, όμως, και μείζονα ζητήματα, όπως η ασφάλεια των πολιτών, παραμένουν σε εκκρεμότητα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments