Διεθνή

Επιστρέφει η μάσκα;

Επιστρέφει η μάσκα;

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: Paskedi.gr - ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Αιτία είναι η εξάπλωση της νέας υποπαραλλαγής Eris.

Η εξάπλωση της νέας υποπαραλλαγής Eris δεν θα μπορούσε να αφήσει ανέπαφη την περίφημη «κανονικότητα», ειδικά μετά το τέλος της θερινής περιόδου και την επαναφορά στη φθινοπωρινή σεζόν, οπότε αναμένεται η έναρξη μαθημάτων σε σχολεία και πανεπιστήμια, αλλά και καλλιτεχνικών πρότζεκτ.

Μία από τις παράπλευρες συνέπειες είναι επομένως η χρήση προστατευτικών μασκών, όπως δείχνουν οι πρώτες ενδείξεις. Η χρήση προστατευτικών μασκών δεν έχει εξαφανιστεί, αλλά έχει σίγουρα μειωθεί (όπως αποδεικνύεται από αυτό που πολλοί από εμάς έχουν παρατηρήσει προσωπικά τους τελευταίους μήνες).

Μια πρώτη ένδειξη, σύμφωνα με την «Guardian», είναι η απαίτηση της Lionsgate, εκ των μεγαλύτερων χολιγουντιανών στούντιο, στην παραγωγή του οποίου ανήκουν η σειρά «John Wick» με τον Κιάνου Ριβς και τα «Παιχνίδια πείνας». Σε ένα από τα εταιρικά e-mail που κυκλοφόρησαν εσωτερικώς και είχε στη διάθεσή του το περιοδικό «Deadline», ανακοινωνόταν ότι περίπου οι μισοί εργαζόμενοι του ομίλου θα πρέπει να χρησιμοποιούν μάσκα «ιατρικού τύπου» στα κεντρικά γραφεία του Λος Άντζελες. Ο κανόνας ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις «εκτός από εκείνες που ο εργαζόμενος δουλεύει μόνος σ’ ένα γραφείο με την πόρτα κλειστή, εάν τρώει ή πίνει μόνος στο γραφείο ή εάν είναι το μόνο άτομο σε έναν ανοιχτό εργασιακό χώρο».

Οι εργαζόμενοι υποχρεούνται επίσης να υποβάλλονται σε καθημερινές εξετάσεις και να μένουν στο σπίτι τους εάν διαπιστωθεί ότι έχουν τα ίδια συμπτώματα με την Covid ή εάν έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό τις τελευταίες 10 ημέρες. Όπως επισημαίνουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, τα μέτρα αυτά λαμβάνονται επειδή κάποιοι από τους εργαζόμενους έχουν βρεθεί θετικοί σε κοροναϊό. Ειδικά η υποπαραλλαγή Ellis θεωρείται η πιο μολυσματική στις ΗΠΑ, με τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων να εκτιμούν ότι ο αριθμός των μολυσμένων ατόμων θα αυξηθεί κατά 20%.

Μια άλλη ένδειξη της επιστροφής της μάσκας προέρχεται από τον εκπαιδευτικό τομέα των ΗΠΑ, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε μια γενικευμένη εικόνα.

Το Morris Brown College στην Ατλάντα επανέφερε την οδηγία 14 ημερών για τη χρήση μάσκας μετά την έναρξη της σχολικής περιόδου την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το δίκτυο CBS. Ισχύει για τους μαθητές, τους υπαλλήλους, το διδακτικό προσωπικό και το προσωπικό για τις πρώτες δύο εβδομάδες μετά από ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα μόλυνσης.

Σε αυτό το ιδιωτικό κολλέγιο, στο οποίο παραδοσιακά φοιτούσαν πολλά μέλη της αφροαμερικανικής κοινότητας, εισήχθησαν επίσης ως προληπτικά μέτρα η «κοινωνική απόσταση» και η απαγόρευση μεγάλων συγκεντρώσεων σε κλειστούς χώρους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments