Πολιτική

Δείτε Live: Δηλώσεις Μητσοτάκη – Μόντι μετά τη συνάντησή τους

Δείτε Live: Δηλώσεις Μητσοτάκη – Μόντι μετά τη συνάντησή τους

Πηγή Φωτογραφίας: [363113] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΙΝΔΙΑΣ NARENDRA MODI (EUROKINISSI)

«Υπάρχει η βάση για ευρύτατο πεδίο διμερούς συμπόρευσης σε οικονομία, πολιτισμό, τουρισμό, μέχρι την από κοινού άμυνα στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης

Πρόκειται για μια «σημαντική στιγμή στην πορεία σχέσεων των χωρών μας» ανέφερε ξεκινώντας τις δηλώσεις του και αναφερόμενος στη συνάντηση με τον κ. Μόντι, ο Κ. Μητσοτάκης.

«Αναβαθμίζουμε τη συνεργασία μας σε στρατηγική σχέση», είπε επίσης ο κ. Μητσοτάκης, «και είμαστε πολύ εγγύτερα από την απόσταση που μας χωρίζει».

«Υπάρχει η βάση για ευρύτατο πεδίο διμερούς συμπόρευσης σε οικονομία, πολιτισμό, τουρισμό, μέχρι την από κοινού άμυνα στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής», πρόσθεσε.

«Είναι μεγάλο το φάσμα των κοινών διμερών συμφερόντων μας. Πρώτος στόχος είναι να διπλασιάσουμε το διμερές εμπόριο μέσα στην επόμενη τετραετία με την Ινδία. Θα δώσουμε έμφαση την οικονομική συνεργασία, με επενδύσεις εκατέρωθεν», είπε επίσης ο πρωθυπουργός.

Όπως τόνισε «Ελλάδα και Ινδία προσηλωμένες στο διεθνές δίκαιο».

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι , εξέφρασε τη στήριξή του στη χώρα μας σχετικά με τις καταστροφικές πυρκαγιές. «Να εκφράσω τα συλληπτήρια μου για τις απώλειες ανθρώπινων ζωών από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα», είπε ξεκινώντας την τοποθέτησή του.

«Έχουμε φιλικούς δεσμούς με την Ελλάδα», είπε και συνέχισε αναφέροντας ότι «ενισχύουμε τις αμυντικές βιομηχανίες Ελλάδας και Ινδίας», εξηγώντας το πλαίσιο συνεργασίας των δυο χωρών.

Η επίσκεψη Μόντι στην Αθήνα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου λίγα λεπτά μετά τις 11:00 το πρωί τον πρωθυπουργό της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα. Οι δύο ηγέτες είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση ενώ ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments