Ελλάδα

Πρόγνωση καιρού Κυριακής 27 Αυγούστου 2023: Υποχώρηση της αστάθειας και άνοδος της θερμοκρασίας

Πρόγνωση καιρού Κυριακής 27 Αυγούστου 2023: Υποχώρηση της αστάθειας και άνοδος της θερμοκρασίας

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Η πρόγνωση του καιρού από το Μιχαήλ Σπυράκη

Η ψυχρή λίμνη της μέσης τροπόσφαιρας που είχε ως αποτέλεσμα την εκδήλωση κατά τόπους έντονων φαινομένων στην χώρα μας, σταδιακά κινείται ανατολικά-νοτιοανατολικά και έτσι η αστάθεια θα περιοριστεί, αν και δεν θα εκλείψει πλήρως.

Πιο αναλυτικά για την Κυριακή 27 Αυγούστου 2023, αναμένεται νεφελώδης καιρός στην νοτιοανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, το κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο, με πιθανότητα παροδικών όμβρων στο Αιγαίο μέχρι το μεσημέρι. Προοδευτική μείωση των νεφώσεων θα υπάρξει σε αυτές τις περιοχές μετά το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, ωστόσο τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν νεφώσεις σε όλα τα ορεινά των ηπειρωτικών περιοχών (πλην της Θράκης), όπου ενδέχεται να σημειωθούν όμβροι ή σύντομες τοπικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι στο βορειοανατολικό και κεντροανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 5-6 μποφόρ, ενώ στο νότιο και νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, με την ίδια ένταση. Στο βορειοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί 3-4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ. Γενικά ασθενείς θα είναι οι άνεμοι στα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα ανέβει κυρίως στην βορειοδυτική χώρα, σε υψηλότερα από τα κλιματικά επίπεδα. Πιο συγκεκριμένα, στη Δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 33-35 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και Θράκη από 23-25 έως 35-37 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 21-23 έως 35-37 βαθμούς, στην Θεσσαλία από 22 έως 35-37 βαθμούς, και στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά και την Εύβοια από 23-25 έως 33-35 βαθμούς Κελσίου. Στα ηπειρωτικά της ανατολικής-νοτιοανατολικής Πελοποννήσου η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 37 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23-25 έως 33-35 βαθμούς, στις Σποράδες και τις Κυκλάδες θα κυμανθεί από 24 έως 29-31 βαθμούς, στην Κρήτη από 22-24 έως 32-34 βαθμούς, στα νησιά του Ανατολικού και Νοτιοανατολικού Αιγαίου από 23-25 έως 30-32 βαθμούς Κελσίου.

Αττική: Κατά περιόδους νεφελώδης θα είναι ο καιρός μέχρι νωρίς το απόγευμα, ωστόσο αργότερα οι νεφώσεις θα περιοριστούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο λεκανοπέδιο θα κυμανθεί από 27-29 έως 35-37 βαθμούς Κελσίου, στα ανατολικά του νομού ωστόσο θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη: Αρχικά αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν, και στα γύρω ορεινά ενδέχεται να σημειωθούν όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2-3, και το μεσημέρι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Η ελάχιστη στον αστικό ιστό της πόλης θα είναι 2-3 βαθμούς υψηλότερη. Η ψυχρή λίμνη της μέσης τροπόσφαιρας που είχε ως αποτέλεσμα την εκδήλωση κατά τόπους έντονων φαινομένων στην χώρα μας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments