Ελλάδα

Λέσβος: Τέσσερα παιδιά νεκρά από το ναυάγιο

Λέσβος: Τέσσερα παιδιά νεκρά από το ναυάγιο

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Σύμφωνα με πληροφορίες, η λέμβος με τους μετανάστες εντοπίστηκε από τις ελληνικές Αρχές έγκαιρα

Συνεχίζεται η διερεύνηση για το τραγικό ναυάγιο που σημειώθηκε σήμερα, Δευτέρα 28/8, στη Λέσβο

Σύμφωνα με πληροφορίες, η λέμβος με τους μετανάστες εντοπίστηκε από τις ελληνικές Αρχές έγκαιρα, κινούμενη εντός τουρκικών χωρικών υδάτων. Ειδοποιήθηκε η τουρκική Ακτοφυλακή, αλλά χωρίς ανταπόκριση.

Όταν το ελληνικό σκάφος πλησίασε στο σημείο, οι μετανάστες έπεσαν στη θάλασσα. Στη συνέχεια ξεκίνησε διαδικασία έρευνας και διάσωσης εντός τουρκικών χωρικών υδάτων. Περισυνελέγησαν 22 άτομα σύνολο, τέσσερα εκ των οποίων χωρίς τις αισθήσεις τους.

Σύμφωνα με το νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους, πρόκειται για ένα αγόρι 7-8 ετών και τρία κορίτσια (14 χρόνων, 8 χρόνων και 11 μηνών).

Βαρβιτσιώτης για ναυάγια σε Λέσβο και Σάμο: «Δυστυχώς ένα άλλο μωρό, τρία παιδιά και μία γυναίκα δεν τα κατάφεραν»

Τη βαθιά θλίψη του εξέφρασε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης για το γεγονός ότι έχασαν τη ζωή τους τέσσερα παιδιά και μία γυναίκα.

Στο ναυάγιο της Σάμου σώθηκαν 37 άτομα από το Λιμενικό, ενώ μία γυναίκα και ένα μωρό βρέθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους. Ύστερα από καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση σώθηκε το μωρό, δυστυχώς όμως η άτυχη γυναίκα κατέληξε.

Σε άλλο περιστατικό, σε τουρκικά χωρικά ύδατα ανοιχτά της Λέσβου, το Λιμενικό Σώμα βοήθησε 22 άτομα. Δυστυχώς, παρά τις πρώτες βοήθειες, τα τέσσερα από αυτά ξεψύχησαν. Πρόκειται για ένα βρέφος 11 μηνών, δύο κορίτσια 8 ετών και 14 ετών και ένα αγόρι 8 ετών.

Όπως γράφει ο κύριος Βαρβιτσιώτης: «Οι σκηνές που διαδραματίστηκαν είναι όντως συγκλονιστικές. Ένα μωρό σώθηκε από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των στελεχών του Λιμενικού Σώματος. Δυστυχώς ένα άλλο μωρό, τρία παιδιά και μία γυναίκα δεν τα κατάφεραν. Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την απώλεια των συνανθρώπων μας».

Και καταλήγει:

«Τα άθλια δίκτυα των λαθροδιακινητών και οι συνεργοί τους σε Τουρκία και Ελλάδα, μπροστά στο κέρδος, συνεχίζουν να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή αθώων συνανθρώπων μας, ακόμα και παιδιών.

Αυτοί που σκίζουν βάρκες, πετούν τις μηχανές στη θάλασσα και εκθέτουν ακόμα και μωρά σε ακραίους κινδύνους, συλλαμβάνονται ως υπεύθυνοι για την πρόκληση ναυαγίου. Η πρακτική αυτή είναι εγκληματική και οι διακινητές είναι δολοφόνοι. Και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται από την Ελληνική Δικαιοσύνη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments