EDITOR'S PICK

4 μύθοι για το πανάκριβο κρέας kobe

4 μύθοι για το πανάκριβο κρέας kobe

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay, Ας δούμε 4 διαδομένους μύθους, για να ξέρουμε τι ισχύει και τι όχι γύρω από αυτό το πολυτελές ιαπωνικό μοσχάρι, που προέρχεται από 4 κύριες ράτσες Wagyu

Πρόκειται για το πιο δημοφιλές κρέας στην αγορά σήμερα, ποιοτικό, φίνο και πανάκριβο, με την τιμή του να ξεπερνά τα 550 ευρώ το κιλό.

Πρόκειται για το πιο δημοφιλές κρέας στην αγορά σήμερα, ποιοτικό, φίνο και πανάκριβο, με την τιμή του να ξεπερνά τα 550 ευρώ το κιλό. Αυτό σημαίνει, αφενός, ότι δεν θα το βρείτε εύκολα, αφετέρου ότι ενδεχομένως να σας παραπλανήσουν πολλές φορές γύρω από αυτό. Ας δούμε 4 διαδομένους μύθους, για να ξέρουμε τι ισχύει και τι όχι γύρω από αυτό το πολυτελές ιαπωνικό μοσχάρι, που προέρχεται από 4 κύριες ράτσες Wagyu, οι οποίες εκτρέφονται και μεγαλώνουν με συγκεκριμένους κανόνες στην περιφέρεια Hyogo, με… μασάζ και καλής ποιότητας γρασίδι.

Μύθος #1: Το μοσχάρι Kobe προέρχεται μόνο από το Kobe της Ιαπωνίας Kobe είναι όντως μια πόλη της Ιαπωνίας στην επαρχία Hyogo, διάσημη για την ποιότητα του Wagyu (ιαπωνικό βοοειδές στο οποίο ανήκει το kobe), αλλά αντιπροσωπεύει λιγότερο από 1% όλων των ιαπωνικών μοσχαρίσιων κρεάτων. Στην πραγματικότητα, το κρέας αυτό προέρχεται από σχεδόν όλες (47 στον αριθμό) τις επαρχίες της Ιαπωνίας και πριν το 2012 δεν εξαγόταν.

Μύθος #2: Το kobe-style κρέας είναι το ίδιο Αυτό δεν ισχύει. Μπορεί κάποιος να εκτρέφει μοσχάρια ώστε να έχουν μια υψηλή αναλογία λίπους-μυών, αλλά η γεύση τους και πάλι θα ωχριά μπροστά στο αυθεντικό Wagyu. Το Kobe-style είναι ουσιαστικά μια κοντινή εκδοχή του Kobe, που θα βρει κάποιος στη Μεγάλη Βρετανία και την Αμερική, όπου εισήγαγαν βοοειδή της ράτσας από την Ιαπωνία, αναπαράγοντας τις συνθήκες ανατροφής τους στις φάρμες.

Μύθος #3: Οι κτηνοτρόφοι δίνουν μπίρα στα μοσχάρια Wagyu Κάτι τέτοιο δεν αποτελεί τον κανόνα. Οι φήμες ότι οι ιαπωνικές αγελάδες παχαίνουν με μπίρα και κάνουν μασάζ με σάκε είναι λίγο υπερβολικές. Ιστορικά, ένα μικρός μέρος της βιομηχανίας Wagyu χρησιμοποίησε την μπίρα για να ανοίξει την όρεξη του ζώου τους πιο θερμούς μήνες, αλλά η πρακτική αυτή είναι περιορισμένη σε ένα μικρό ποσοστό.

Μύθος #4: Όλα τα Wagyu είναι ελευθέρας βοσκής και τρέφονται με χορτάρι Στην πραγματικότητα, ισχύει το αντίθετο. Οι περισσότερες αγελάδες ακολουθούν μια διατροφή πλούσια σε σιτηρά και κινούνται πολύ λίγο –δύο μυστικά για την αναλογία λίπους και μυών που σχηματίζεται. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι δεν τρέφονται με χορτάρι, όπως όλες οι αγελάδες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments