Τεχνολογία

Twitter – X: Θα επιτρέπει πολιτικές διαφημίσεις ενόψει των εκλογών στις ΗΠΑ

Twitter – X: Θα επιτρέπει πολιτικές διαφημίσεις ενόψει των εκλογών στις ΗΠΑ

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter is now X /searchenginejournal.com

Η πλατφόρμα ανακοίνωσε ότι επεκτείνει την ομάδα ασφαλείας

Η X, η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης παλαιότερα γνωστή ως Twitter, ανακοίνωσε ότι στο εξής θα επιτρέπει πολιτικές διαφημίσεις στις ΗΠΑ από υποψηφίους και πολιτικά κόμματα και θα επεκτείνει την ομάδα ασφάλειας και εκλογών ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024.

Από το 2019, αρκετά πριν από την εξαγορά του από τον εκκεντρικό δισεκατομμυριούχο Ίλον Μασκ τον περασμένο Οκτώβριο, το Twitter είχε απαγορεύσει όλες τις πολιτικές διαφημίσεις παγκοσμίως.

Τον περασμένο Ιανουάριο, το Twitter ήρε την απαγόρευση και άρχισε να επιτρέπει «διαφημίσεις βάσει αιτιών» στις ΗΠΑ που αυξάνουν την ευαισθητοποίηση για ζητήματα όπως η εγγραφή ψηφοφόρων και προανήγγειλε ότι σχεδίαζε να επεκτείνει τους τύπους πολιτικών διαφημίσεων που θα επέτρεπε στην πλατφόρμα.

Αύξηση στα έσοδα

Η κίνηση να επιτραπούν όλες οι πολιτικές διαφημίσεις στις ΗΠΑ θα μπορούσε να βοηθήσει την X να αυξήσει τα έσοδά της σε μια εποχή που πολλοί διαφημιστές την έχουν εγκαταλείψει ή έχουν μειώσει τις δαπάνες στην πλατφόρμα από φόβο μήπως εμφανιστούν δίπλα σε ακατάλληλο περιεχόμενο.

Παράλληλα σε ανάρτησή της η η X είπε ότι θα διευρύνει τις ομάδες της για την καταπολέμηση της χειραγώγησης περιεχομένου και των «αναδυόμενων απειλών».

Η εταιρεία είπε ότι θα δημιουργήσει ένα παγκόσμιο κέντρο διαφάνειας διαφημίσεων, το οποίο θα επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν ποιες πολιτικές διαφημίσεις προωθούνται στο X και πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει να απαγορεύει τις πολιτικές διαφημίσεις που διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες ή επιδιώκουν να υπονομεύσουν την εμπιστοσύνη του κοινού σε εκλογές.

Η πλατφόρμα, όπως και άλλες εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, έχει επικριθεί εδώ και καιρό από ερευνητές και νομοθέτες ότι δεν έκανε αρκετά για να αποτρέψει το παραπλανητικό ή ψευδές περιεχόμενο κατά τη διάρκεια μεγάλων εκλογικών αναμετρήσεων.

Μετά την εξαγορά από τον Μασκ, η X αντιμετώπισε συγκεκριμένα ερωτήματα σχετικά με την ετοιμότητά της για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ μετά την απόλυση χιλιάδων υπαλλήλων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είχαν εργαστεί στην ομάδα εμπιστοσύνης και ασφάλειας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments