Διεθνή

ΒΤΑ: Ιταλικές επιχειρήσεις στη Βουλγαρία στηρίζουν την κατασκευή δεύτερης γέφυρας στον Δούναβη

ΒΤΑ: Ιταλικές επιχειρήσεις στη Βουλγαρία στηρίζουν την κατασκευή δεύτερης γέφυρας στον Δούναβη

Πηγή Φωτογραφίας: Georgi Gvozdeikov (left) and Giuseppina Zarra (BTA Photo)

Η επιτάχυνση της ανάπτυξης του Διαδρόμου 8 μεταξύ της Μαύρης Θάλασσας και της Αδριατικής Θάλασσας είναι επίσης στρατηγικής σημασίας για τη συνδεσιμότητα τόσο στην περιοχή όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη, δήλωσαν ο υπουργός Γκβοζντέικοφ και η πρεσβευτής Τζάρα

Ιταλικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη Βουλγαρία υποστηρίζουν την κατασκευή μιας δεύτερης γέφυρας στον Δούναβη κοντά στο Ρούσε, η οποία θα διευκολύνει σημαντικά την αυξημένη κίνηση στην περιοχή. Αυτό συζητήθηκε σήμερα από τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Γκεόργκι Γκβοζντέικοφ και την πρεσβευτή της Ιταλίας στη Βουλγαρία Τζουζεπίνα Τζάρα κατά τη διάρκεια συνάντησης στο υπουργείο. Το μελλοντικό έργο θα βοηθήσει επίσης στην επίλυση προβλημάτων με τη μεταφορά εμπορευμάτων στην κατεύθυνση βορρά-νότου.

Η επιτάχυνση της ανάπτυξης του Διαδρόμου 8 μεταξύ της Μαύρης Θάλασσας και της Αδριατικής Θάλασσας είναι επίσης στρατηγικής σημασίας για τη συνδεσιμότητα τόσο στην περιοχή όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη, δήλωσαν ο υπουργός Γκβοζντέικοφ και η πρεσβευτής Τζάρα. Οι δύο αξιωματούχοι συζήτησαν επίσης για την πραγματοποίηση σύσκεψης σε επίπεδο υπουργών των τεσσάρων χωρών από τις οποίες διέρχεται η διαδρομή. Αυτό θα δώσει μια περαιτέρω ώθηση στην υλοποίηση του διαδρόμου, ο οποίος είναι καίριας σημασίας για τη συνδεσιμότητα και την οικονομική ευημερία της περιοχής.

Ο Γκβοζντέικοφ υπογράμμισε ότι η Βουλγαρία έχει κάνει αξιοσημείωτα βήματα για τον εκσυγχρονισμό των σιδηροδρομικών μεταφορών και θα χρησιμοποιήσει σημαντικούς οικονομικούς πόρους στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας γι αυτόν τον τομέα. “Εργαζόμαστε επίσης σκληρά για το έργο Sea2Sea για σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ των λιμανιών του Αιγαίου και της Μαύρης Θάλασσας με εκείνα του Δούναβη”, πρόσθεσε.

Ο Γκεόργκι Γκβοζντέικοφ και η Τζουζεπίνα Τζάρα επεσήμαναν ότι η ένταξη της Βουλγαρίας στον χώρο Σένγκεν έως το τέλος του έτους είναι ένα βασικό βήμα που θα εγγυηθεί ακόμη καλύτερα την προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments