Διεθνή

Μελόνι: Η μεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε. άλλαξε

Μελόνι: Η μεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε. άλλαξε

Πηγή Φωτογραφίας: aa.com.tr/ Τα Δυτικά Βαλκάνια είναι στρατηγικά σημαντικά για την Ιταλία

Σύμφωνα με την Ιταλίδα πρωθυπουργό, η έμφαση δεν δίδεται πια στην ανακατανομή στις χώρες, αλλά στην αποτροπή εισόδου.

Η Τζόρτζια Μελόνι βλέπει αλλαγή στο βηματισμό της ΕΕ στο μεταναστευτικό, τονίζοντας ότι πια δίνεται προτεραιότητα στην αποτροπή της εισόδου τους και όχι στην ανακατανομή στις χώρες.

Πιο αναλυτικά, απαντώντας σε ερώτηση  της οικονομικής εφημερίδας Il Sole 24 Ore για το μεταναστευτικό το οποίο, όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα του Μιλάνου, αποτελεί κύριο θέμα όλων των επαφών της «και αναμένεται να συζητηθεί, αύριο, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Αθήνα», η Ιταλίδα πρωθυπουργός υπογραμμίζει:

«Θεωρώ, είμαι βέβαιη ότι ο μόνος τρόπος για να δράσουμε με μόνιμο τρόπο στο μεταναστευτικό, είναι να συζητήσουμε με τις χώρες της βόρειας Αφρικής, με τη συμμετοχή όλης της Ευρώπης. Ο βηματισμός άλλαξε, διότι σήμερα η ΕΕ πρώτα συζητά το πώς να παρεμποδίσει την παράνομη μετανάστευση στις μεσογειακές διαδρομές και στη συνέχεια για το πώς να ανακατανεμηθούν οι μετανάστες. Στο παρελθόν η συζήτηση αφορούσε μόνο το δεύτερο θέμα.

FILE PHOTO: Italian Prime Minister Giorgia Meloni delivers statements with Dutch Prime Minister Mark Rutte at Chigi Palace in Rome, Italy, March 8, 2023. REUTERS/Remo Casilli/File Photo

«Πρόκειται για μεγάλης διάρκειας, τεραστίων διαστάσεων δουλειά, αλλά στο τέλος θα αποδειχθεί ότι έχουμε δίκιο. Στο μεταξύ, όμως, δεχόμαστε τεράστια πίεση και καταλαβαίνω ότι οι Ιταλοί ζητούν άμεσες απαντήσεις. Για τον λόγο αυτό αποφάσισα την πλήρη εφαρμογή του διατάγματος που αφορά τους επαναπατρισμούς. Θα επεξεργαστούμε νέους κανόνες, αλλά θεωρώ ότι χρειάζεται μεγαλύτερος συντονισμός, στην κυβέρνηση, τόσο σε εσωτερικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο. Για τον λόγο αυτό, την Δευτέρα συγκάλεσα μόνιμα την Επιτροπή για την Δημόσια Ασφάλεια.

Σημειώνεται ότι όπως επισημαίνουν ακόμα και κυβερνητικοί εταίροι της πιο ακροδεξιάς πτέρυγας του σχηματισμού της Μελόνι, η πρωθυπουργός έχει αλλάξει ρητορική για το θέμα του μεταναστευτικού και έχει αρχίσει όχι μόνο να μαλακώνει τον τόνο της αλλά προσανατολίζεται να αξιοποιήσει τους μετανάστες ως εργατικά χέρια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments