Πολιτική

Ο Ανδρουλάκης ξεδιπλώνει την “πράσινη” ατζέντα

Ο Ανδρουλάκης ξεδιπλώνει την “πράσινη” ατζέντα

Πηγή Φωτογραφίας: [361606] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΙΚΟ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Στην ενίσχυση της πρόληψης και την ενδυνάμωση της δασοπροστασίας σε εποχή κλιματικής αλλαγής θα επικεντρωθεί η κοινοβουλευτική παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ανδρουλάκης πρόκειται να επικεντρωθεί  σε περιβαλλοντικά θέματα στον απόηχο των εκτεταμένων πυρκαγιών και να εκπέμψει ένα σαφές αντιπολιτευτικό μήνυμα προς την κυβέρνηση και ένα σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό στίγμα στην κεντρική πολιτική σκηνή. 

To μεσημέρι στο Κοινοβούλιο, ο κ. Ν. Ανδρουλάκης εγκαινιάζει τη συζήτηση αναφορικά με τις πολυεπίπεδες επιπτώσεις του φαινομένου της κλιματικής κρίσης, την ενδυνάμωση της δασοπροστασίας και την ενίσχυση της πρόληψης. 

Στην συζήτηση, η οποία θα περιστραφεί γύρω από την ανάγκη αναβάθμισης και προσαρμογής των σχεδίων πολιτικής προστασίας, θα συμμετάσχουν ο πρώην υπουργός Γιάννης Μανιάτης, οι διευθυντές ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Βασιλική Κοτρώνη και Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος, ο καθηγητής και πρώην βουλευτής Κώστας Καρτάλης, ο πρόεδρος ΠΟΕΥΠΣ Δημήτρης Σταθόπουλος, ο πυρομετερεωλόγος Νίκος Ηλιόπουλος, οι πρόεδροι των δασολόγων και εθελοντικών οργανώσεων πυροπροστασίας (Νίκος Μπόκαρης, Σταύρος Σαλαγιάννης), εκπρόσωποι από το ΓΕΩΤΕΕ, ΠΟΕΟΔΠ και ΕΑΠΣ (Μενέλαος Γαρδικιώτης, Απόλλων Κουνής, Κωνσταντίνος Ξηροκώστας), την WWF (Νίκος Γεωργιάδης), ο αντιπρόεδρος του σωματείου συμβασιούχων πυροσβεστών Νεοκλής Μπαρδάκης, καθώς και αρμόδιοι τομεάρχες του κόμματος. Με αυτό τον τρόπο, στην Χαριλάου Τρικούπη επιδιώκουν να αναδείξουν τα προβλήματα, κρατώντας ανοιχτό δίαυλο με τους επιστήμονες και τους τεχνοκράτες που ασχολούνται χρόνια με ζητήματα περιβάλλοντος και μπορούν να συνδράμουν στην αποτίμηση της κατάστασης μετά και τις φετινές καταστροφές, αλλά και την διαχείρισή τους από τον κρατικό μηχανισμό.

Η περιβαλλοντική προβληματική

«Πρόληψη μόνο με μέτρα έγκαιρης κατάσβεσης, ανίχνευσης -που εκ του αποτελέσματος δεν λειτουργούν επαρκώς- ή με διαχρονική, συστηματική και επιστημονικά τεκμηριωμένη δράση, μέσα στο δάσος και στις αγροτοδασικές εκτάσεις από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, επιστημονικούς φορείς και Ιδρύματα;», αναφέρουν σ’ αυτό το μήκος κύματος υψηλόβαθμα στελέχη από τον τομέα Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ, ως απόκριση στα πορίσματα της σύσκεψης, η οποία έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. 

«Περιμέναμε τα αποτελέσματα της σύσκεψης να τροφοδοτήσουν εποικοδομητικά τον δημόσιο διάλογο, για την οργάνωση της επόμενης μέρας, αλλά ματαίως και αναμενόμενα, για άλλη μια φορά, διαψευστήκαμε», τονίζουν χαρακτηριστικά. 

Η “πράσινη” ατζέντα ταιριάζει στο ΠΑΣΟΚ γιατί είναι ένας από τους τομείς στους οποίους το ΠΑΣΟΚ θέλει όχι μόνο να έχει παρεμβατική φωνή, αλλά και να επικοινωνήσει με τα προοδευτικά και οικολογικά κινήματα της χώρας.

Ο κ. Χάρης Δούκας, υποψήφιος του Κινήματος για τον Δήμο Αθηναίων έχει προσωπική γνώση και επαφή μαζί τους ως τεχνοκράτης που ασχολείται με την “πράσινη” ενεργειακή μετάβαση, ανοίγοντας μια πόρτα που το ΠΑΣΟΚ θέλει να διατηρήσει ανοιχτή και την επόμενη μέρα. Αντίστοιχο θεματικό τραπέζι θα πραγματοποιηθεί και την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, πριν ο Ανδρουλάκης μιλήσει στο Ζάππειο για την επέτειο της 3ης Σεπτεμβρίου. Προετοιμάζεται συζήτηση για το περιβάλλον και τις βιώσιμες πόλεις, με την παρουσία του κ. Δούκα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments