Ελλάδα

Φωτιά στον Έβρο: Πολλά τα πύρινα μέτωπα – Γύρω από το Σουφλί οι φλόγες

Φωτιά στον Έβρο: Πολλά τα πύρινα μέτωπα – Γύρω από το Σουφλί οι φλόγες

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Μάχη με τις φλόγες στον Έβρο συνεχίζουν να δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Οι φλόγες έγλειψαν τα πρώτα σπίτια στο Σουφλί Έβρου - Συναγερμός για το Σουφλί και το Πρωτοκκλήσι

Μάχη με τις φλόγες στον Έβρο συνεχίζουν να δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής για ακόμη μία μέρα, καθώς όλο το βράδυ κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να διασωθεί το Σουφλί και να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς. Η μεγάλη μάχη δίνεται στο εντονότερο πύρινο μέτωπο που εντοπίζεται βόρεια προς το Πρωτοκκλήσι Έβρου και ανατολικά προς το Σουφλί. Η φωτιά έχει κάψει 800.000 στρέμματα στο δάσος της Δαδιάς και συνεχίζει το καταστροφικό της έργο σε διάφορες κατευθύνσεις, καίγοντας τα πάντα στο πέρασμά της.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η φωτιά πλέον κινείται μεταξύ Γιαννούλη και Κορνοφωλιάς, ενώ αυτή την ώρα ο κίνδυνος για το Σουφλί και το Πρωτοκκλήσι φαίνεται να έχει αποφευχθεί.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος δήλωσε ότι η πυρκαγιά έχει πλησιάσει την πόλη, ωστόσο η αλλαγή των ανέμων από νότιους σε βόρειους -κόντρα στην πυρκαγιά- και η χαμηλή έντασή τους ενδέχεται να δώσει το περιθώριο στις πυροσβεστικές δυνάμεις να αναχαιτίσουν την πορεία της προς το Σουφλί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments