Ελλάδα

Έβρος: Μειώθηκε η ένταση του πύρινου μετώπου στη Λευκίμμη

Έβρος: Μειώθηκε η ένταση του πύρινου μετώπου στη Λευκίμμη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Ακόμη μία δύσκολη νύχτα περνάει ο Έβρος με την πυρκαγιά

Ακόμη μία δύσκολη νύχτα περνάει ο Έβρος με την πυρκαγιά να συνεχίζει να μαίνεται και τις πυροσβεστικές δυνάμεις

Ακόμη μία δύσκολη νύχτα περνάει ο Έβρος με την πυρκαγιά να συνεχίζει να μαίνεται και τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν σκληρή μάχη με τις αναζωπυρώσεις. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν κυρίως στις περιοχές Κορνοφωλιά, Κοτρωνιά και Δαδιά.

Το απόγευμα της Κυριακής το 112 ήχησε για τους κατοίκους του χωριό Λευκίμμη προκειμένου να απομακρυνθούν από την περιοχή με κατεύθυνση το Τυχερό. Ωστόσο, με τις διαδοχικές ρίψεις νερού από τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα, τις ισχυρές επίγειες δυνάμεις κατάσβεσης και την πτώση -τις τελευταίες ώρες- της έντασης των βορειοανατολικών ανέμων που πνέουν στην περιοχή μειώνεται σταδιακά η μεγάλη δυναμική του μετώπου της πυρκαγιάς. Από την αναζωπύρωση στο συγκεκριμένο σημείο σήμερα κάηκε ένα μαντρί και τα ζώα του κτηνοτρόφου που υπήρχαν μέσα.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκο στην αναχαίτιση του συγκεκριμένου μετώπου το οποίο ανέπτυξε μεγάλη ένταση καθώς διέρχεται από περιοχή με πεύκα συνέβαλε τα μέγιστα η συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης των εναέριων μέσων.

Η φωτιά ξέσπασε σε μια περιοχή που είχε πληγεί από την πυρκαγιά τις προηγούμενες ημέρες, όταν είχε πλησιάσει τότε πολύ κοντά στην Λευκίμμη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments