Αν και μετρά λίγες μόλις εβδομάδες ζωής, το κίνημα της πετσέτας έχει ήδη καταφέρει πολλά, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην «απελευθέρωση» εκατοντάδων τετραγωνικών μέτρων στις παραλίες των Κυκλάδων, αλλά και αλλού. Στη διαδικτυακή του ιστοσελίδα το Spiegel φιλοξενεί συνέντευξη του Μιχάλη Κυριασάνου, ενός εκ των 14.000 μελών του κινήματος στην Πάρο.
Σε ρεπορτάζ με τον εύλογο τίτλο «Σε ποιον ανήκουν οι παραλίες της Ελλάδας;» ο Κυριασάνος εξηγεί ότι στόχος του κινήματος είναι «τα παραλιακά μπαρ να συμμορφωθούν με τη νομοθεσία. […] Όμως το ζήτημα δεν αφορά μονάχα τις παραλίες». Αντιθέτως, «πρόκειται για τη βιωσιμότητα, την επιβίωση ολόκληρου του νησιού. Η Πάρος συγκαταλέγεται στα ακριβότερα νησιά, τα ενοίκια και το κόστος ζωής έχουν αυξηθεί σημαντικά. Θα παραμείνει το νησί ένας τόπος βιώσιμος ή θα γίνει η Πάρος ένα είδος λούνα-παρκ, το οποίο θα λειτουργεί μονάχα για τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες;»
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της Πάρου κατηγόρησε το κίνημα πως έχει πολιτικές επιδιώξεις. Όμως σε αυτό ο Κυριασάνος απαντά πως «το ζήτημα αφορά τον δημόσιο χώρο, τα δικαιώματά μας – φυσικά και είναι πολιτικό! Εξάλλου, ο δήμαρχος ήταν συνυπεύθυνος για αυτήν την αθλιότητα. Διότι το καθήκον ελέγχου το έχει ο δήμος, ο οποίος οφείλει να αναφέρει τις παραβάσεις στο Υπουργείο Οικονομικών. Όμως δεν έκαναν κάτι τέτοιο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχουν γίνει καθόλου έλεγχοι. Επίσης, δεν απάντησε στις διαμαρτυρίες μας. Τώρα επικοινωνούμε απευθείας με το υπουργείο, το οποίο μπορεί να επιβάλλει κυρώσεις και να μαζεύει τις ξαπλώστρες».
Τέλος, ερωτώμενος εάν με το πέρας του καλοκαιριού θα σταματήσει και η δράση του κινήματος της πετσέτας, ο Κυριασάνος εκτιμά πως ίσως μάλιστα συμβεί το αντίθετο: «Τον χειμώνα το νησί είναι άδειο. Τότε εμείς οι νησιώτες θα μπορούμε να συναντιόμαστε και να συνεννοούμαστε πολύ καλύτερα. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε επαφή με παρόμοια κινήματα σε όλη την Ελλάδα. Θέλουμε να σχεδιάσουμε κοινές πρωτοβουλίες και να αναπτύξουμε ιδέες, ώστε ο δημόσιος χώρος να προστατεύεται αποτελεσματικότερα από την ιδιωτικοποίηση».