Πολιτική

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Τα αποκαλυπτήρια των υποψηφίων

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Τα αποκαλυπτήρια των υποψηφίων

Πηγή Φωτογραφίας: [363259] ΔΙΑΡΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Χωρίς εκπλήξεις κύλησε η διαδικασία  καθώς συγκεντρώθηκαν οι υπογραφές για τον Στ. Κασσελάκη και δόθηκαν τα ονόματα, αν και υπήρξαν "διορθώσεις" σε δυο υπογραφές. 

Μέρα αποκαλυπτηρίων για τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς οι πέντε υποψήφιοι του, άνοιξαν τα χαρτιά τους, στο Διαρκές Συνέδριο, μια βδομάδα πριν από την ημέρα της εσωκομματικής διαδικασίας για την εκλογή προέδρου.

Χωρίς εκπλήξεις κύλησε η διαδικασία  καθώς συγκεντρώθηκαν οι υπογραφές για τον Στ. Κασσελάκη και δόθηκαν τα ονόματα, αν και υπήρξαν “διορθώσεις” σε δυο υπογραφές.

Το κλίμα ήταν καλό με τις αιχμές των υποψηφίων να είναι σε “ελεγχόμενους” τόνους και κυρίως με άξονα την πολιτική.

Ως τέτοια προς τον Στ. Κασσελάκη  εκλαμβάνεται για παράδειγμα,  η αναφορά της Ε. Αχτσιόγλου πως “δεν παίζουμε με την πολιτική” καθώς είναι πολύ σοβαρή υπόθεση αλλά και τα περί “τοξικής αρρενωπότητας” που άπαντες κατάλαβαν πως απηχεί στον Παύλο Πολάκη σύμφωνα με το capital.gr

Ε. Αχτσιόγλου: Η πολιτική δεν είναι παιχνίδι – Μηνύματα εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ

Με συγκίνηση, που όπως παραδέχτηκε η ίδια δεν είχε σκοπό να κρύψει, ανέβηκε στο βήμα του Διαρκούς Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ η Έφη Αχτσιόγλου, απευθυνόμενη για πρώτη φορά ως υποψήφια πρόεδρος του κόμματος, στα μέλη του Συνεδρίου.

Με επανειλημμένες αναφορές στον Αλέξη Τσίπρα και εκτενή αναφορά στους στόχους αλλά και τις αιτίες που έφεραν την εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ, η υποψήφια πρόεδρός του, έστειλε μηνύματα εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ, με το βλέμμα όμως κυρίως στο εσωτερικό του:

1. Ορόσημο οι ευρωεκλογές για την επαναφορά του ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητική τροχιά 2. Στήριξη σε Κασσελάκη για τις ομοφοβικές επιθέσεις που δέχεται 3. Σκληρό μήνυμα σε Π. Πολάκη και όσους της επιτίθενται για υποτιθέμενη σχέση της με τη διαπλοκή

Στο πλαίσιο αυτό είπε, μεταξύ άλλων:

* Τα ομοφοβικά παραληρήματα που εκτόξευσαν κατά του συνυποψήφιου μας δεν θα βρουν μόνο τη χλεύη μας, θα μας βρουν όλους μπροστά σαν ένα σώμα

* Ορόσημο οι ευρωεκλογές, να είναι η βραδιά ανάτασης των προοδευτικών πολιτών, η βραδιά που ο ΣΥΡΙΖΑ θα δει την επιστροφή του σε κυβερνητική τροχιά.

*Δεν θα σας κρύψω τη συγκίνησή μου ότι με απογοήτευσε πολλές φορές ο τρόπος που διεξήχθη ο εσωκομματικός διάλογος. Καμία έκρηξη τοξικής αρρενωπότητας, καμία θλιβερή προσπάθεια να με παρουσιάσουν ως κέντρο της διαπλοκής δεν με έκανε να ξανασκεφτώ την άποψή μου γιατί πιστεύω βαθιά αυτό που είπε ο Αλέξης Τσιπρας ότι ήρθε η ώρα να περάσει το νέο κύμα του ΣΥΡΙΖΑ. Η Πολιτική είναι κάτι το εξαιρετικά σοβαρό. Δεν παίζουμε με την πολιτική, κάνουμε Πολιτική.

* Εκεί που όλοι έβλεπαν αδιέξοδα ο Αλ. Τσίπρας έβλεπε δυνατότητες και κατάφερε για πρώτη φορά να φέρει την Αριστερά στην Κυβέρνηση. Έκτοτε οι αντίπαλοί μας έχουν ένα στόχο: Να μην ξαναέρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Κυβέρνηση. Αντέξαμε και ντέχουμε και στέλνουμε ηχηρό μήνυμα: Μην περιμένετε να κάνουμε πίσω. Μην περιμένετε να μετανιώσουμε για όσα πετύχαμε, να δειλιάσουμε. Υπήρξαν συμβιβασμοί καιο ήττες αλλά υπήρξε η μια και μεγάλη νίκη:

Είμαστε με τη μεγάλη πλειοψηφία, τους εργαζόμενους, τους αυτοπασχολούμενους τους μικρομεσαίου επιχειρηματίες δεν είμαστε με όλους, δεν θέλουμε να εκφράσουμε την Ολιγαρχία και τα μεγάλα τζάκια. Όχι, δεν είμαστε με όλους.

*Το 2019 αναγνώρισαν οι πολίτες τη δική μας προσπάθεια αλλά έως το 2023 δεν αξιοποιήσαμε την ευθύνη και την ευκαιρία που μας έδωσε ο ελληνικός λαός. Όσα έχουν ήδη επισημανθεί, εξασθένησαν οι δεσμοί μας με την κοινωνία: .Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κατέβει στην Κοινωνία από τον πρόεδρό του έως το κάθε μέλος του.

*Έχουν περάσει 100+ μέρες από την εκλογική  νίκη της Ν.Δ, τι ακριβώς έχει συμβεί; Η κοσμογονία του κ. Μητσοτάκη αποδείχθηκε δυστοπία αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα πέσει σαν ώριμο φρούτο.  Η δυστοπία δεν μπορεί να είναι η νέα κανονικότητα. Το μέλλον δεν είναι ταυτισμένο με μια κοινωνία χαμηλών προσδοκιών. Πρέπει να σπάσουμε τον φόβο που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία. Οτι μπορούμε να έχουμε καλύτερη ζωή. Πρέπει να σημάνουμε συναγερμό, με μια αντιπολίτευση μαχητική και συγχρόνως με μια πειστική αντιπολίτευση. Όχι στην κοινωνία χαμηλών προσδοκιών: Αξίζουμε και μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα.

Στ. Κασσελάκης: Μόλις εκλεγώ τελειώνει το 41% Μητσοτάκη

Με ευχαριστίες για τη στήριξη που του έδωσε η Έφη Αχτσιόγλου στην ομιλία της απέναντι σε ομοφοβικές επιθέσεις που δέχεται, ξεκίνησε την ομιλία του ο πέμπτος υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κασσελάκης (ανέβηκε δεύτερος στο βήμα καθώς είναι αλφαβητική η σειρά των ομιλιών).

“Με κατηγορούν ότι είμαι στοιχείο της μεταπολιτικής, της εποχής της επικοινωνίας και ότι δεν έχω ουσία.

Δυο μήνες τώρα όμως, χωρίς εμένα να διεκδικώ την προεδρία, δεν άκουσα παρά ελάχιστα για την ουσία.

Η δίκη μου πολιτική ουσία λοιπόν είναι πρώτα από όλα ότι δεν έκανα καμία συμφωνία για να είμαι υποψήφιος Πρόεδρος. Με κανέναν.

Δεν με υποδέχθηκαν με ανοιχτές αγκαλιές. Για εμένα επιφύλαξαν άλλη υποδοχή”, είπε στο ίδιο μορτίβο των παρεμβάσεών του τις προηγούμενες ημέρες.

Ο Στ Κασσελάκης πάντως εμφανίστηκε σίγουρος πως:

“Την επόμενη μέρα της εκλογής μου στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, το 41% τελειώνει. Ως άλλοθι και ως πραγματικότητα”.

Ν. Παππάς: Να γίνουμε κόμμα μελών – δομές έχουμε

Σε χαμηλούς εσωκομματικούς τόνους κινήθηκε ο Νίκος Παππάς στην ομιλία του με επανειλημμένες αναφορές στη διατήρηση της κομματικής συνοχής χωρίς: “εσωκομματικά καρφώματα” που απέχει προφανώς στον Παύλο Πολάκη.

Μίλησε ωστόσο για “διαζύγιο με το κομμάτι του κακού εαυτού” του ΣΥΡΙΖΑ και επανέλαβε τη θέση του (αντιπαραθετικά προς την Ε. Αχτσιόγλου) ότι πρέπει “να είμαστε κόμμα των μελών όχι των δομών, δομές έχουμε”.

Στ. Τζουμάκας: Να προχωρήσουμε σε υπέρβαση, με ενότητα και στροφή σε πολιτικές αξιοπιστίας και εναλλακτικής λύσης

“Επιδίωξη όλων μας πρέπει να είναι όχι απλά να χάσει ο Μητσοτάκης -αυτός κάνει τη βάρδια του-, αλλά να οδηγήσουμε τη δεξιά πολιτική σε ήττα”, είπε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Τζουμάκας, στην ομιλία του στο Διαρκές Συνέδριο του κόμματος. “Με γνώση, εντιμότητα και αξιοπιστία για την στροφή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προς μια νέα πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία. Εμπρός για ένα ρεύμα νίκης, στη στρατηγική κυβερνητικού κόμματος”, τόνισε.

Τσακαλώτος: Αιχμές και επιμονή σε αξιοπιστία

Με την ομιλία του Ευκλείδη Τσακαλώτου ολοκληρώθηκε  το Διαρκές συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, αφού άφησε αιχμές για την εικόνα του εσωκομματικού  διαλόγου  στα κοινωνικά δίκτυα, που απηχεί ευθέως στον Παύλο Πολάκη, βγήκε “απέναντι” στην Ε. Αχτσιόγλου χωρίς να την κατονομάσει για “ιδεολογικά” ζητήματα, ενώ υποσχέθηκε πως θα εάν εκλεγεί πρόεδρος θα είναι “πρώτος μεταξύ ίσων” και θα λογοδοτεί, παραπέμποντας στην κριτική που είχε ασκήσει στον Αλέξη Τσίπρα, για αρχηγοκεντρική στάση.

Στο πλαίσιο αυτό είπε:

Χαίρομαι που συζητάμε δια ζώσης μακριά από τη βαρβαρότητα των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης. Κανείς από τους τέσσερις υποψηφίους δεν είναι αντίπαλος. Κανέναν δεν θέλω να φέρω σε δύσκολη θέση. Δουλέψαμε μαζί και θα ξαναδουλέψουμε μαζί.

Αξιοπιστία είναι να λέμε αυτά που εννοούμε και να εννοούμε αυτά που λέμε. Ωραία το είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας: Και ριζοσπαστικά και ρεαλιστικά. Όποιος έχει πολλές προτεραιότητες, δεν έχει καμία προτεραιότητα

Θα είναι πιστευτό από την κοινωνία αν βγούμε να πούμε ότι εμείς θα μειώσουμε τους φόρους περισσότερο από τη Ν.Δ;  Θα κάνουμε συζήτηση για τη φορολογία ή θα πούμε ότι “είμαστε κυβερνώσα αριστερά να μη μιλάμε για φόρους;”

Ακούω να μην έχουμε ταμπέλες. Οι πολιτικές που προτείνουμε είναι χωρίς ιδεολογικό πρόσημο; Οι πολιτικές του Μητσοτάκη δεν έχουν ιδεολογία;

Ακούω ότι ο Ευκλείδης θέλει κλειστό κόμμα και δεν είναι υπέρ της διεύρυνσης. Εγώ είπα ότι πρέπει να γίνει διεύρυνση αλλά όχι μόνο από πάνω. Ένα κόμμα που θέλει τη γείωση και τη διεύρυνση, δουλεύει με δουλειά μυρμηγκιού από την επόμενη ημέρα των εκλογών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments