SPOTLIGHTS

Ινδία: Μπορούν οι μαϊμούδες να «χαλάσουν» την G20;

Ινδία: Μπορούν οι μαϊμούδες να «χαλάσουν» την G20;

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay, Η Ινδία ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους ηγέτες της Ομάδας των 10 (G20) στο Νέο Δελχί

Οι μικρές μαϊμούδες βρίσκονται σε όλη την πρωτεύουσα, τρέχουν στους δρόμους, χοροπηδούν ανάμεσα στις στέγες, προκαλούν γενική ενόχληση και ενίοτε επιτίθενται σε απρόσμενους πεζούς.

Τις μαϊμούδες θέλουν να περιορίσουν οι αρχές της Ινδίας πριν από την άφιξη των παγκόσμιων ηγετών την επόμενη εβδομάδα. Για τον λόγο αυτό τοποθέτησαν κούκλες θυμωμένων λαγγούρων σε φυσικό μέγεθος σε όλη την πρωτεύουσα προκειμένου να αποτρέψουν τα ζώα από το να προκαλέσουν χάος ή να τραβήξουν τα φώτα της δημοσιότητας, την ώρα που το κράτος βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής.

Η Ινδία ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους ηγέτες της Ομάδας των 10 (G20) στο Νέο Δελχί το επόμενο Σαββατοκύριακο, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Λίγα πράγματα αφήνονται στην τύχη, ούτε καν ο διαβόητα άτακτος πληθυσμός των μακάκων ρέζους της πόλης. Οι μικρές μαϊμούδες βρίσκονται σε όλη την πρωτεύουσα, τρέχουν στους δρόμους, χοροπηδούν ανάμεσα στις στέγες, προκαλούν γενική ενόχληση και ενίοτε επιτίθενται σε απρόσμενους πεζούς.

Καθώς η κυβέρνηση ξεκινά μια μεγάλη εκστρατεία εξωραϊσμού, βάφοντας τοίχους με φρέσκο χρώμα, φυτεύοντας δέντρα και τοποθετώντας πολύχρωμα λουλούδια σε καίρια σημεία της πόλης, οι αρχές του Νέου Δελχί έχουν λάβει μέτρα για να διασφαλίσουν ότι τα ζώα δεν θα καταστρέψουν αυτές τις προσπάθειες.

«(Οι πίθηκοι) δεν θέλουν να πλησιάσουν τις μεγάλες απομιμήσεις των λαγγούρων, καθώς φοβούνται», δήλωσε στο ινδικό πρακτορείο ειδήσεων ANI ο Satish Upadhyay, αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Νέου Δελχί.

Πηγή: CNN

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments