Αθλητισμός

Μπιανκόνε, Κουγιατέ «έτοιμοι» για τον Ολυμπιακό – Η σημείωση για Ντένις

Μπιανκόνε, Κουγιατέ «έτοιμοι» για τον Ολυμπιακό – Η σημείωση για Ντένις

Πηγή Φωτογραφίας: αρχείου

Οι μεταγραφές στην Αγγλία έκλεισαν και ο Ολυμπιακός εξετάζει την ενίσχυσή του από τη Φόρεστ, με τους Μπιανκόνε, Κουγιατέ να είναι «έτοιμοι». Πιο πίσω του Ντένις.

Τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης «έκλεισαν» τα μεταγραφικά τους «παράθυρα». Κάτι που σημαίνει ότι οι επιλογές είναι συγκεκριμένες. Και πως οι χώρες που μπορούν ακόμη να κάνουν μεταγραφές, έχουν την ευκαιρία να βρουν ενδιαφέρουσες περιπτώσεις. Ο Ολυμπιακός είναι από τις ομάδες που παραμένουν ενεργές στο «παζάρι». Και όχι μόνο για την απόκτηση ενός σέντερ φορ. Αλλά δεν αποκλείεται το μεταγραφικό παζάρι να ολοκληρωθεί ακόμη και με… προσθήκες. Ώστε να αυξηθεί το «βάθος» του ρόστερ. Με τους Ζουλιάν Μπιανκόνε και Σεϊκού Κουγιατέ να είναι διαθέσιμοι για τους Πειραιώτες, από τη λίστα της Νότιγχαμ Φόρεστ όπως γράφει το top10.

View this post on Instagram

A post shared by Diego Martínez (@diegomartinezpenas)

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Αντόνιο Κορδόν και ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ εξετάζουν τους ποδοσφαιριστές που διαθέτει η αγγλική ομάδα, με σκοπό να εντάξουν στο δυναμικό του Ολυμπιακού, έναν ή δύο παίκτες. Με τον 23χρονο (31/03/2000) Γάλλο κεντρικό αμυντικό να είναι μία περίπτωση που εξετάζεται από τους Ερυθρόλευκους. Καθώς υπάρχει η σκέψη να προστεθεί ακόμη ένας κεντρικός αμυντικός στους Ρέτσο, Φρέιρε, Ντόη και Πορόζο. Με τον Μπιανκόνε να διαθέτει διαθετικά χαρακτηριστικά από τους προαναφερθέντες, έχοντας ως κύριο χαρακτηριστικό την ταχύτητα και την καλή επαφή με την μπάλα, ενώ μπορεί με άνεση να αγωνιστεί και ως ακραίος μπακ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Κορδόν με τον Μαρτίνεθ βλέπουν με θετικό μάτι την περίπτωση του Σεϊκου Κουγιατέ. Για την ακρίβεια, ο 33χρονος (21/12/1989) αμυντικός μέσος εμφανίζεται ως μια πιθανή προσθήκη για τους Πειραιώτες καθώς εδώ και καιρό υπάρχει στο μυαλό των Ερυθρόλευκων το ενδεχόμενο απόκτησης καθαρού «κόφτη». Τέτοιος είναι και ο δεύτερος αρχηγός της εθνικής Σενεγάλης (πίσω από τον Μανέ), με συνολικά 86 συμμετοχές και 4 γκολ σε διεθνές επίπεδο.

Ο ύψους 1.92 μ. Κουγιατέ είναι ένας πολύ δυνατός αμυντικός μέσος, με σπουδαία καριέρα στην Αντερλεχτ (206 ματς, 6 γκολ, 7 ασίστ) και ακόμη σπουδαιότερη στην Premier League (282 συμμετοχές, 15 γκολ, 14 ασίστ), με τις φανέλες των Γουέστ Χαμ, Κρίσταλ Πάλας και Νότιγχαμ Φόρεστ. Ο Στιβ Κούπερ έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον Αφρικανό μέσο, αλλά οι σπουδαίες μεταγραφές που έκανε ο αγγλικός σύλλογος στους χαφ (Σανγκαρέ, Ντομίνγκες, Σάντος κλπ), δεν αφήνουν χώρο στον Κουγιατέ. Με την προοπτική του Ολυμπιακού να φαντάζει μια λύση που θα ικανοποιήσει άπαντες.

Εξάλλου, μετά το απίθανο ντεμαράζ που έκανε η Φόρεστ στο τέλος των καλοκαιρινών μεταγραφών, υπογράφοντας 8 παίκτες μέσα σε λιγότερες από 48 ώρες, άλλαξαν τα δεδομένα για το ρόστερ. Με τον αγγλικό σύλλογο να έχει θέματα και σε ό,τι έχει να κάνει με τη λίστα που θα καταθέσει για τα παιχνίδια της Premier League. Λίστα που μπορεί να έχει μόλις 25 παίκτες άνω των 21 ετών, με 8 εξ αυτών απαραίτητα υπηκόους Ηνωμένου Βασιλείου. Κάτι που σημαίνει ότι παίκτες όπως οι Μπιανκόνε, Κουγιατέ, αλλά και… Ντένις, είναι πιθανό να μείνουν εκτός. Αρα, να είναι αναγκασμένοι, είτε να βρουν ομάδα είτε να μείνουν στο περιθώριο.

Για το τέλος αφήσαμε την περίπτωση του Εμάνουελ Ντένις. Ο διεθνής Νιγηριανός επιθετικός είναι πράγματι ένας από τους προς αποχώρηση ποδοσφαιριστές της Φόρεστ, ωστόσο αυτή τη στιγμή οι πιθανότητες να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, είναι περιορισμένες. Καθώς ο ίδιος εμφανίζεται να θέλει να μείνει στην Αγγλία, την ίδια ώρα που Κορδόν και Μαρτίνεθ δεν έχουν καταλήξει εάν είναι σέντερ φορ ή εξτρέ. Αρα, δεν είναι βέβαιοι πώς μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν. Πάντως όλα θα ξεκαθαρίσουν άμεσα…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments