Πολιτική

Άδωνις: Οι μισθοί στην Ελλάδα ανεβαίνουν

Άδωνις: Οι μισθοί στην Ελλάδα ανεβαίνουν

Πηγή Φωτογραφίας: αρχείου

«Διερωτώμαι πώς κόμματα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο που ενσωματώνει την ευρωπαϊκή οδηγία υπέρ των εργαζομένων»

Σε εργασιακά θέματα αναφέρθηκε κυρίως ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» και τους δημοσιογράφους κ. κ. Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή.

Ερωτηθείς για το ύψος των μισθών, ο Άδωνις τόνισε πως «οι μισθοί στην Ελλάδα ανεβαίνουν. Οι ονομαστικοί μισθοί δεν έχουν ανεβεί στο 2%, όπως λέγεται από ορισμένους κύκλους. Η Εργάνη είναι το πραγματικό αξιόπιστο σύστημα. Και η Εργάνη δείχνει ότι, κατά την τετραετία 2019 – 2023, σχεδόν μισό εκατομμύριο συμπολίτες μας βρήκαν θέση εργασίας. Υπάρχει επίσης σαφής τάση από συμβάσεις μερικούς απασχόλησης σε συμβάσεις πλήρους απασχόλησης, Και ακόμη, έχουμε μεγάλη αύξηση του μέσου μισθού των εργαζομένων.

Ο κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε 41% στις πρόσφατες εκλογές. Και είχε αυτόν τον θρίαμβο, γιατί στο συλλογικό υποσυνείδητο ο κόσμος ζει καλύτερα συγκριτικά με τέσσερα χρόνια, το 2019» Αναφορικά με τους εργαζόμενους συνταξιούχους, ο υπουργός Εργασίας τόνισε πως «όποιος έχει δεύτερη δουλειά, αυτή θα μετριέται όχι ως προς το χρόνο της σύνταξης που θα λάβει, αλλά ως προς το ύψος της σύνταξης. Το σύστημα έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα».

Σχετικά με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο εν γένει, ο Άδωνις Γεωργιάδης επισήμανε ότι «το νομοσχέδιο είναι η αποτύπωση σε γραπτό κείμενο της πραγματικότητας. Η ραχοκοκαλιά του είναι η ευρωπαϊκή οδηγία υπέρ των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Κι όμως το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι θα καταψηφίσουν. Κόμματα που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική και πορεία της χώρας μπορούν να καταψηφίσουν τη φιλεργατική ευρωπαϊκή οδηγία».

Σε ό,τι αφορά τους πολλαπλούς εργοδότες, ο υπουργός υπογράμμισε ότι «ο δεύτερος εργοδότης κάνει τον πρώτο εργοδότη κάνει πιο γαλαντόμο. Ο πρώτος εργοδότης γίνεται πολύ περισσότερο εγκρατής απέναντι στον εργαζόμενο. Η διαπραγματευτική ισχύς του εργαζομένου ενδυναμώνει. Και ως προς τους δημοσιογράφους, αυτοί να μην κάνουν ότι πέφτουν από τα σύννεφα, γιατί πολύ συχνά δουλεύουν σε πολλαπλούς εργοδότες.

Ως προς το δικαίωμα στην εργασία και το δικαίωμα στην απεργία, «και τα δύο δικαιώματα κατοχυρώνονται από το Σύνταγμα και είναι απολύτων σεβαστά. Αυτό που προβλέπει το νέο εργασιακό νομοσχέδιο είναι η απαγόρευση της χρήσης βίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments