Ελλάδα

Ενεργοποίηση της Υπηρεσίας Copernicus για τις πλημμύρες στη Μαγνησία [vid]

Ενεργοποίηση της Υπηρεσίας Copernicus για τις πλημμύρες στη Μαγνησία [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ (ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ / EUROKINISSI)

Το αίτημα της Ελλάδας έγινε αποδεκτό και αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων

Ενεργοποιήθηκε η ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus για την άμεση χαρτογράφηση περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, που επλήγησαν τις τελευταίες ώρες από πλημμύρες εξαιτίας της πρωτοφανούς κακοκαιρίας Daniel. 

Το αίτημα Της Ελλάδας έγινε αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων.

Σκοπός της ενεργοποίησης είναι η παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών των πλημμυρικών φαινομένων.

Τα δεδομένα και οι χάρτες της Υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service/Mapping θα διατεθούν άμεσα από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς δωρεάν για την διαχείριση του έργου τους.

Ρεκόρ βροχόπτωσης στη Ζαγορά Πηλίου με 645 mm μέσα σε 15 ώρες – Πίνακας [vid]

Ξεπέρασε τα 600 mm το ύψος βροχής στο Πήλιο την Τρίτη 05/09, ενώ και στην υπόλοιπη Θεσσαλία σημειώθηκαν πολύ μεγάλα ύψη βροχής.  Συγκεκριμένα, ο μετεωρολογικός σταθμός της Ζαγοράς από την αρχή (00:00) έως το μεσημέρι (15:00) της Τρίτης 05/09, κατέγραψε 645 mm βροχής.

Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας Daniel εκτός από τον Βόλο και το Πήλιο στη Μαγνησία, είναι ακόμα οι Σποράδες και η Θεσσαλία.

Στον παρακάτω χάρτη φαίνονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως το μεσημέρι της Τρίτης 05/09.

Το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη ενώ λίγο πριν τις 14.30, η Πολιτική Προστασία έστειλε 112 στους κατοίκους των περιοχών Πιερίας, της Θεσαλίας, των Σποράδων, της Εύβοιας και της Φθιώτιδας, προκειμένου να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments