Ελλάδα

Κακοκαιρία Daniel: Πέντε οι αγνοούμενοι σε Βόλο και Πήλιο από τις βροχοπτώσεις [vid]

Κακοκαιρία Daniel: Πέντε οι αγνοούμενοι σε Βόλο και Πήλιο από τις βροχοπτώσεις [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ (ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ / EUROKINISSI)

Αγωνία για τα 5 άτομα

Συναγερμός στη Μαγνησία αφού από την κακοκαιρία Daniel αγνοούνται πέντε άνθρωποι.Συγκεκριμένα σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, 4 άνθρωποιαγνοούνταιστο νότιοΠήλιοενώ ένα άτομο αγνοείται από το μεσημέρι της Τρίτης στονΒόλοπου έχει χτυπηθεί αλύπητα από την κακοκαιρία Daniel. Σημειώνεται, ότι νωρίτερα έγινε γνωστό πως αγνοούνταν στην περιοχή της Χαλκιδικής μια γυναίκα, χειρίστρια κανό, ωστόσο ευτυχώς η περιπέτειά της είχε αίσιο τέλος. Σύμφωνα με το Grtimes.gr, αλλοδαπή που χειρίζεται ιδιωτικό σκάφος εντόπισε και διέσωσε τη γυναίκα, η οποία ευτυχώς είναι καλά στην υγεία της.

Μήνυμα απαγόρευσης κυκλοφορίας από το 112

Νωρίτερα νέο μήνυμα εστάλη από το 112 στους κατοίκους της Μαγνησίας παρατείνοντας έτσι την απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλο το νομό λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας. Όπως αναφέρει το μήνυμα, εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας στο νομό Μαγνησίας λόγω εξέλιξης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Κακοκαιρία Daniel: Εκκενώνεται το Γηροκομείο Βόλου – Κατέρρευσε η παλιά πτέρυγα [vid]

Μετά το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής εκκενώνεται και το γηροκομείο Βόλου λόγω της κακοκαιρίας Daniel, που σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της. Λίγο μετά τις 20.00 δόθηκε εντολή για εκκένωση του Γηροκομείου του Βόλου καθώς το ρέμα της Αγίας Παρασκευής παρέσυρε την παλιά πτέρυγα και προκάλεσε σοβαρότατες ζημιές, ωστόσο, δεν κινδύνευσε κάποιος από τους 50 ανθρώπους ανθρώπους που φιλοξενούνται εκεί.

Σύμφωνα με το gegonota.news, θα εκκενωθεί και το κεντρικό κτήριο που επίσης βρίσκεται κοντά στο ρέμα και θα παραμείνουν μόνο οι ηλικιωμένοι που διαβιούν στην τρίτη πτέρυγα.

Στο Γηροκομείο επικρατεί αναστάτωση και η διοίκηση του ιδρύματος προσπαθεί να εξασφαλίσει στέγη στους ηλικιωμένους σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Γάλλος μετεωρολόγος για κακοκαιρία στον Βόλο: «Δεν έχει ξανασυμβεί στην Ευρώπη κάτι αντίστοιχο» [vid]

Πολλοί είναι οι μετεωρολόγοι από την Ευρώπη που ανέμεναν τη σημερινή κακοκαιρία στην Ελλάδα με επίκεντρο τη Μαγνησία και τον Βόλο. Μάλιστα, ο Γάλλος μετεωρολόγος, Nάχελ Μπελγκέρζε προχώρησε σε σειρά αναρτήσεων επικαλούμενος προβλέψεις για την ποσότητα νερού που εκτιμούν οι Ελβετοί και από ότι φάνηκε -δυστύχως- έπεσε μέσα, καθώς έκανε λόγο για ένα πρωτοφανές φαινόμενο για τα χρονικά, ενώ είχε τονίσει, μεταξύ άλλων, ότι αν επαληθευθούν οι προβλέψεις για την ποσότητα νερού που εκτιμούν οι Ελβετοί, πρόκειται για κάτι που δεν θυμάται «να έχει ξαναγίνει στην Ευρώπη».

«Ολα τα μάτια στρέφονται σε αυτό που δείχνει να μετατρέπεται σε μεγάλη πλημμύρα στη Θεσσαλία, στην κεντρική Ελλάδα. Ολα τα μοντέλα κάνουν πρόβλεψη για πολύ υψηλή ποσότητα νερού την Τρίτη. Σε κάποιες περιοχές μπορεί να φτάσει στα 500mm μέσα σε 48 ώρες» σημείωσε ο μετεωρολόγος, ο οποίος ειδικεύεται, όπως αναφέρει στην προσωπική του ιστοσελίδα, σε ακραία καιρικά φαινόμενα, δήλωσε ιδιαίτερα ανήσυχος από την πρόβλεψη των επόμενων 48 ωρών για τη βροχή που αναμένεται στη Θεσσαλία από την κακοκαιρία Daniel.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments