Ελλάδα

Παύεται από τα καθήκοντά του ο Διοικητής του Γενικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά»

Παύεται από τα καθήκοντά του ο Διοικητής του Γενικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά»

Πηγή Φωτογραφίας: [358394] ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ "ΜΕΤΑΞΑΣ" (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Με απόφαση του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παύεται από τα καθήκοντά του ο Διοικητής του Γενικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά».

Με απόφαση του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παύεται από τα καθήκοντά του ο Διοικητής του Γενικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά».

Παράλληλα, συνεχίζεται η κατεπείγουσα έρευνα για την αναζήτηση ευθυνών στη διοικητική και υγειονομική ιεραρχία του Νοσοκομείου, σχετικά με τη δυσλειτουργία που προέκυψε στο πρόγραμμα χημειοθεραπειών του νοσηλευτικού ιδρύματος.

ΕΣΥ: Στο κινητό η ώρα άφιξης του ασθενοφόρου

Οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Υγείας θα αποτελέσουν τον βασικό πυλώνα των εξαγγελιών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη  στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 9-10 Σεπτεμβρίου.

Ο κύριος άξονας των μεταρρυθμίσεων για την ενίσχυση του ΕΣΥ είναι η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ και των τμημάτων επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) των δημόσιων νοσοκομείων.

Όσον αφορά την αναδιοργάνωση του ΕΚΑΒ, ο κύριος στόχος είναι να μειωθεί ο χρόνος που χρειάζεται ένα ασθενοφόρο για να φτάσει στον τόπο ενός επείγοντος περιστατικού στις αστικές περιοχές από τα σημερινά 15-25 λεπτά σε 7-10 λεπτά.

Στόχος είναι η παροχή πραγματικής ανταπόκρισης σε επείγοντα περιστατικά και η αντιμετώπιση των “ασθενών με βαλιτσάκια” που πηγαίνουν στο εφημερεύον νοσοκομείο για ραντεβού με γιατρούς.

Στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, το σκηνικό συχνά θυμίζει πόλεμο. Όχι απαραίτητα επειγόντως, αλλά από τα πλήθη των ασθενών που συρρέουν για διαβουλεύσεις και επεμβάσεις. Επομένως, έχουν ήδη στις βαλίτσες τους ό,τι χρειάζονται για τη νοσηλεία τους. Αυτά τα προγραμματισμένα περιστατικά της γκρίζας ζώνης ονομάζονται επείγουσες εφημερίες, χωρίς όμως καμία αποζημίωση για τον γιατρό που τις παραγγέλνει. Το νέο σύστημα εφημεριών και οι νέοι διοικητικοί κανόνες σε συνδυασμό με τον ψηφιακό κατάλογο χειρουργείων θεωρείται ότι συμβάλλουν σημαντικά σε αυτό. Στο πλαίσιο της εφαρμογής της νέας πολιτικής για την υγεία, προβλέπεται η πρόσληψη 10 000 νέων ιατρών πλήρους απασχόλησης για τη στελέχωση των υπηρεσιών υγείας.

Παράλληλα, θα συνεχιστεί η οικοδόμηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) ως πυλώνα στέρεου και αυτόνομου μέσα στο σύστημα υγείας, μέσα από τους Προσωπικούς Γιατρούς και το ενιαίο δίκτυο δομών, καθώς και το Εθνικό Πρόγραμμα Προσυμπτωματικού Ελέγχου Νοσημάτων «Σπύρος Δοξιάδης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments