Ελλάδα

Βιβλική καταστροφή στη Μαγνησία: “Εξαφανίστηκαν” οι δρόμοι στο Βόλο – Ένας νεκρός και ένας αγνοούμενος

Βιβλική καταστροφή στη Μαγνησία: “Εξαφανίστηκαν” οι δρόμοι στο Βόλο – Ένας νεκρός και ένας αγνοούμενος

Πηγή Φωτογραφίας: ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ Τρίτη 5 Σεπτεμβριου 2023 (ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ / EUROKINISSI)

Η πόλη της Μαγνησίας μετατράπηκε σε «υδάτινο κόσμο» μετά το «χτύπημα» της κακοκαιρίας «Daniel».

Στο «μάτι» της κακοκαιρίας Daniel έχει βρεθεί ο νομός Μαγνησίας το τελευταίο 48ωρο και ιδιαίτερα οι περιοχές του Πηλίου και του Βόλου.

Λίγο μετά της 20:00 το βράδυ της Τρίτης μήνυμα από το 112 ήχησε σε ολόκληρη την περιφέρεια της Μαγνησίας για υπενθύμιση στους κατοίκους ότι όλο το βράδυ θα βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση της κυκλοφορίας σε όλο τον νομό.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός, μετά έναν νεκρό, έναν αγνοούμενο και δεκάδες εγκλωβισμένους πολίτες, καθώς και εκτενείς καταστροφές στο οδικό δίκτυο και τις υποδομές. Από τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, πλήττονται ο Βόλος, το Πήλιο, η Σκιάθος και η Λάρισα. Οι κάτοικοι απευθύνουν εναγώνιες εκκλήσεις για βοήθεια.

Μετά τις 8:00 το βράδυ της Τρίτης την εκκένωση του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής αποφάσισαν από κοινού ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου. Στόχος η προστασία των 6 εργαζομένων και 2 πληρωμάτων ΕΚΑΒ.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ- ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ ΞΗΡΙΑΣ (ΣΕΒΙΝΑ ΔΑΡΙΩΤΟΥ/ EUROKINISSI)

Την ίδια ώρα είχε εκκενωθεί και το Γηροκομείο του Βόλου μετά από πτώση παλιάς πτέρυγας. 50 ηλικιωμένοι οδηγήθηκαν σε ασφαλές μέρος χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανένας ηλικιωμένος.

«Έριξε 800 τόνους νερού στη Ζαγορά – Όσο στην Αθήνα σε δύο χρόνια»

Τα μεγάλα ύψη βροχής που έπεσαν μέσα σε λίγες ώρες δημιούργησαν πρωτοφανή προβλήματα, με ανθρώπους να μένουν εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους και αυτοκίνητα να παρασύρονται από τα ορμητικά νερά και να καταλήγουν στη θάλασσα.

«Πρόκειται για ένα κατακλυσμιαίο φαινόμενο. Μιλάμε για ακραίες καταστάσεις, πιθανότατα ιστορικές. Στη Ζαγορά πλησιάζουμε τους 800 τόνους νερού ανά στρέμμα. Στην Αθήνα πέφτει αυτό το νερό σε διάστημα δύο χρόνων» είπε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ, η μετεωρολόγος Νικολέτα Ζιακοπούλου.

«Τους 600 τόνους νερό ανά στρέμμα πλησιάζουμε στην Πορταριά και τους 300 τόνους μέσα στην πόλη του Βόλου. Πρόκειται για ιστορικές καταγραφές» πρόβλεψε

Σε λίμνη μετατράπηκε το Πήλιο

Στο Πήλιο, και συγκεκριμένα στην Πάλτση Αργαλαστής, η Πυροσβεστική έχει στήσει επιχείρηση απεγκλωβισμού ενός ηλικιωμένου ζευγαριού. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, εδώ και αρκετή ώρα είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση, καθώς είναι πολύ δύσκολο να προσεγγιστεί το σπίτι του ζευγαριού από διασώστες και πυροσβέστες.

Στον Βόλο, αρκετές περιοχές παραμένουν χωρίς νερό και ρεύμα. Τόνοι λάσπης και νερού έχουν καλύψει τους δρόμους ενώ, μόνο μέχρι τις 2 το μεσημέρι είχαν γίνει 250 κλήσεις στην Πυροσβεστική για αντλήσεις υδάτων, μεταφορές ατόμων, κοπές δέντρων και αφαίρεση αντικειμένων. Στην πόλη έχουν αναπτυχθεί 28 συνεργεία της Πυροσβεστικής, αποτελούμενα από 60 άτομα που ενισχύονται από το επιχειρησιακό κέντρο Όλυμπος, μία ομάδα ΜΕΤΠΕ με τέσσερα οχήματα και μία ομάδα ΕΜΟΔΕ από οκτώ άτομα. Οι δυνάμεις θα ενισχυθούν και από τις υπηρεσίες της Λάρισας και των Τρικάλων, ενώ έχει προγραμματιστεί να σπεύσουν στον Βόλο μία ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ και δύο της 8ης ΕΜΑΚ.

Λόγω των ορμητικών νερών στους παρόχθιους του Κραυσίδωνα, που υπερχείλισε, υποχώρησε το έδαφος με αποτέλεσμα να «εξαφανιστεί» ένα ολόκληρο λεωφορείο, που ήταν σταθμευμένο δίπλα στο πεζοδρόμιο. Το οδόστρωμα υποχώρησε από τον όγκο του νερού και «κατάπιε» το μεγάλο όχημα, που έπεσε με το πλάι μέσα στην τεράστια τρύπα. Στον κόμβο του Jumbo, στον Βόλο, έσπασε και το τελευταίο «φράγμα» αντίστασης νερού στον ποταμό Κραυσίδωνα. Μία ξύλινη γέφυρα έσπασε και διαλύθηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα από τα ορμητικά νερά του Κραυσίδωνα. Η συγκεκριμένη γέφυρα ένωνε τον Βόλο και τη Ν. Ιωνία, στο ύψος της οδού Στρατ. Μακρυγιάννη.

Ο χείμαρρος Κραυσίδωνας σε πολλές περιοχές έχει υπερχειλίσει και τα νερά πλημμυρίζουν δρόμους, καταστήματα και ισόγεια κατοικιών στη Χιλιαδού, το Οινόπνευμα, στους Αγίους Αναργύρους, την Νεάπολη και τα Παλαιά.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ Τρίτη 5 Σεπτεμβριου 2023 (ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ / EUROKINISSI)

Δρόμοι- ποτάμια στη Λάρισα

Προβλήματα προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις και οι άνεμοι και στην Λάρισα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στις περιοχές της Αγιάς και του Κιλελέρ, απ’ όπου έχουν γίνει δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Σε αρκετές περιοχές περιφερειακά της πόλης υπάρχει διακοπή της ηλεκτροδότησης, όπως και σε αρκετά χωριά του νομού. Επίσης έχουν καταγραφεί και πτώσεις δέντρων, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Παράλληλα σήμερα υπήρξε και ακινητοποίηση αυτοκινήτων λόγω των πλημμυρικών φαινομένων, στην οδό Καρδίτσης προς το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας με τα συνεργεία του δήμου να βρίσκονται καθ’ οδόν στα σημεία, όπως και η πυροσβεστική, όπου χρειάζεται η συμβολή της. Ώρες αγωνίας έζησε το πρωί της Τρίτης μία οικογένεια στην περιοχή του ΑΤΑ επί της οδού Ελευθερίου.

Όπως καταγγέλλεται από την οικογένεια που έχει και ΑμεΑ, αποκλείστηκαν το πρωί, κάτι που αποτελεί συχνό φαινόμενο όταν υπάρχουν έντονες βροχοπτώσεις. Μάλιστα, όπως λένε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα onlarissa.gr, από την πίεση, τινάζονται τα καπάκια της ΔΕΥΑΛ και γεμίζει με λύματα ο δρόμος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments