Ελλάδα

Κακοκαιρία Daniel: Σάρωσε τη Μαγνησία, πολύ ισχυρά φαινόμενα και σήμερα [vid]

Κακοκαιρία Daniel: Σάρωσε τη Μαγνησία, πολύ ισχυρά φαινόμενα και σήμερα [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ (ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ / EUROKINISSI)

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η επέλαση της κακοκαιρίας Daniel 

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η επέλαση της κακοκαιρίας Daniel σε πολλές περιοχές της χώρας, με τη Μαγνησία, τις Σποράδες και την Εύβοια να έχουν βρεθεί ως τώρα στο επίκεντρο των ακραίων φαινομένων.

Μάλιστα, σήμερα Τετάρτη, τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν. Σε ισχύ παραμένει η απαγόρευση κυκλοφορίας σε ολόκληρο τον νομό Μαγνησίας, ενώ με νέα μηνύματα από το 112, απαγόρευση έχει επιβληθεί στον νομό Καρδίτσας και τα Φάρσαλα. 

Στην Μαγνησία, χτες Τρίτη, ένας άνδρας ανασύρθηκε νεκρός, ενώ αρκετές περιοχές βρίσκονται αντιμέτωπες με πλημμυρικά φαινόμενα και άλλα σοβαρά προβλήματα, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων.

Τρίκαλα: Κλειστά καταστήματα και ειδικά μέτρα για την κακοκαιρία

Αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση άμεσων και επειγουσών αναγκών του καταναλωτικού κοινού κατ’ εξαίρεση θα μπορούν να λειτουργούν μέχρι τις 18.00 της Τετάρτης 6 Σεπτεμβρίου 2023:

α) τα φαρμακεία,

β) τα καταστήματα τροφίμων και supermarket

γ) τα πρατήρια καυσίμων.

Απαγορεύεται την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023, η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier σε όλον τον Δήμο Τρικκαίων.

Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δημοσίων υπηρεσιών, εξαιρουμένων:

α) των υπηρεσιών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού,

β) των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας,

γ) των δομών υγείας,

δ) των μέσων μαζικής μεταφοράς

ε) άλλων υπηρεσιών, η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση της κακοκαιρίας

Ο Δήμος Τρικκαίων απευθύνει έκκληση στους πολίτες να μη μετακινούνται, να παραμένουν σπίτι τους και να λαμβάνουν όλα τα μέτρα προστασίας.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Τρικκαίων βρίσκονται σε επιφυλακή για άμεση παρέμβαση.

Aπαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στην Εγνατία Οδό

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στην Εγνατία Οδό λόγω θυελλωδών ανέμων, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή,  με αποφάσεις των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ξάνθης και Ροδόπης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού, μεταξύ του κόμβου Βαφέικων Ξάνθης, του κόμβου Ιάσμου και του Δυτικού κόμβου Κομοτηνής.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν για όσο χρονικό διάστημα επικρατούν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην περιοχή, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω του εθνικού δικτύου Ξάνθης – Πόρτο Λάγους-Κομοτηνής.

Τουρίστες κοιμούνται στο αεροδρόμιο της Σκιάθου 

«Μέχρι και το μεσημέρι της Πέμπτης τα φαινόμενα» – Χάρτες

Χωρίς ρεύμα και υδροδότηση μεγάλο μέρος του Βόλου 

Χωρίς ρεύμα παραμένει ένα σημαντικό μέρος της πόλης της πόλης του Βόλου, ενώ ταυτόχρονα το 70% των κατοίκων δεν έχουν υδροδότηση λόγω προβλήματος ηλεκτροδότησης στα αντλιοστάσια της ΔΕΥΑΜΒ, τα οποία βγήκαν εκτός λειτουργίας.

Οι περισσότερες επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές, ενώ ο κόσμος δεν κυκλοφορεί παρά κάποιοι που βγήκαν να ελέγξουν σε τι κατάσταση είναι τα καταστήματά τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments