Policy Briefs

Γαλλία: Ανοδική η πορεία της Λε Πεν

Γαλλία: Ανοδική η πορεία της Λε Πεν

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: Thespectator.co.uk - How Marine Le Pen silenced her critics

Νέες μετρήσεις αποτυπώνουν την πολιτική δυναμική της Λε Πεν.

Το Rassemblement national (=Εθνική Συσπείρωση) είναι το πολιτικό κόμμα που συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη από τη γαλλική κοινή γνώμη, αν και η πλειοψηφία εξακολουθεί να θεωρεί τη Μαρίν Λεπέν «αυταρχική», σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Τρίτη (5 Σεπτεμβρίου).

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου ViaVoice για την καθημερινή εφημερίδα της αριστεράς Liberation, η Μαρίν Λεπέν επωφελείται από μια θετική δυναμική, επιβεβαιώνοντας τον εαυτό της ως η δεύτερη αγαπημένη πολιτική προσωπικότητα των Γάλλων. Με 37% θετικών γνωμών, τοποθετείται μετά τον Εντουάρ Φιλίπ (40%), πρώην πρωθυπουργό του Εμμανουέλ Μακρόν.

Σχεδόν το ένα τρίτο των Γάλλων δηλώνει ότι η εικόνα της Μαρίν Λεπέν έχει βελτιωθεί στα μάτια τους τους τελευταίους μήνες (29%). Περιγράφεται ως «αυταρχική» (61%), ωστόσο θεωρείται «θαρραλέα» (60%).

Επίσης, αν και θεωρείται «ριζοσπαστικό» (58%), το ποσοστό των ατόμων που χαρακτηρίζουν τη Μαρίν Λεπέν ως «αρμόδιες» (43%) και ως ικανά να «δώσουν χρήσιμες λύσεις στους Γάλλους» (44%) αλλάζει θετικά – ακόμη και αν «δεν είναι καθησυχαστικό» για το 48% των ερωτηθέντων. Σε γενικές γραμμές, οι ποιότητες είναι ανοδικές ενώ τα ελαττώματα του είναι κάτω.

Όσον αφορά την κ. Λεπέν, «η μάχη για την αξιοπρέπεια κέρδισε, αυτή της αξιοπιστίας φαίνεται να είναι στο σωστό δρόμο» , εξηγεί ο επικεφαλής πολιτικών σπουδών της ViaVoice Adrien Broche.

Η εικόνα του κόμματός του είναι επίσης όλο και πιο θετική, με την Εθνική Συσπείρωση (RN) να είναι το πολιτικό κίνημα στο οποίο οι ερωτηθέντες λένε ότι έχουν τη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη (20%), μπροστά από την προεδρική πλειοψηφία (15%), την αριστερά ( NUPES — 14%) και η δεξιά (Les Républicains — 13%).

Αναλυτικά, το RN ξεπερνά τους ανταγωνιστές του στα περισσότερα πολιτικά ζητήματα της στιγμής, από την αγοραστική δύναμη μέχρι την εκπαίδευση, συμπεριλαμβανομένης της απασχόλησης. Όσον αφορά θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια, τη μετανάστευση και την τρομοκρατία, το κόμμα της Μαρίν Λεπέν κυριαρχεί σε μεγάλο βαθμό στους ανταγωνιστές του.

Αντίθετα, από πλευράς οικολογίας το RN ξεπερνιέται από την αριστερά (13% έναντι 15%), αλλά παραμένει μπροστά από το στρατόπεδο των Μακρονιστών και τη δεξιά. Στην Ευρώπη, το RN είναι στο ίδιο επίπεδο με το κόμμα του Emmanuel Macron, Renaissance (18% εμπιστοσύνη).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments