Ελλάδα

Αντιμέτωποι ακόμα και με ισόβια οι 4 συλληφθέντες [vid]

Αντιμέτωποι ακόμα και με ισόβια οι 4 συλληφθέντες [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΟΥ BLUE STAR HORIZON (ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο στους 4 συλληφθέντες

Στην άσκηση ποινικής δίωξης για το τραγικό περιστατικό της δολοφονίας του 36χρονου στο καράβι Blue Horizon που έφευγε από τον Πειραιά, προχώρησε η Εισαγγελία Πειραιά.

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων μελών του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon για το θάνατο του 36χρονου Αντώνη.

Ειδικότερα, σε βάρος του μέλους του πληρώματος, που διακρίνεται στο βίντεο να σπρώχνει τον επιβάτη, απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και επικίνδυνη παρέμβαση σε θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Για συνέργεια στην ανθρωποκτονία που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο διώκονται τα άλλα δύο μέλη του πληρώματος που μετείχαν ο καθένας με τον τρόπο τους στο αποτρόπαιο περιστατικό.

Ο καπετάνιος που όχι μόνον δεν έκανε πίσω, αλλά συνέχισε σαν να μην έχει συμβεί τίποτα, διώκεται με βάση τις νέες διατάξεις που ψηφίστηκαν μετά την τραγωδία των Τεμπών για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες που επίσης είναι κακούργημα. Οι ποινές που προβλέπονται για τα αδικήματα αυτά είναι μέχρι ισόβια.

Σε βάρος του μέλους του πληρώματος που διακρίνεται στο βίντεο να σπρώχνει με μανία τον άτυχο επιβάτη απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και επικίνδυνη παρέμβαση σε θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Στους άλλους δύο ναυτικούς που ήταν παρόντες στο αδιανόητο περιστατικό ασκήθηκε ποινική δίωξη για συνέργεια σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και επικίνδυνη παρέμβαση σε θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Τέλος, σε βάρος του πλοιάρχου ασκήθηκε δίωξη για επικίνδυνη παρέμβαση σε θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Το τραγικό συμβάν εκτυλίχθηκε χθες το βράδυ στον Πειραιά, όταν ο 36χρονος Αντώνης, ο οποίος είχε βγάλει κανονικά εισιτήριο -κατά πληροφορίες είχε επιβιβαστεί νωρίτερα και είχε κατέβει στο μεταξύ-, επιχείρησε να ξαναμπεί στο πλοίο. Το πλοίο είχε λύσει κάβους, αλλά ο καταπέλτης ακουμπούσε στον προβλήτα.

Ο 36χρονος πρόλαβε και ανέβηκε κανονικά στον καταπέλτη, ωστόσο τότε συνέβη αυτό που δεν χωράει ο νους: οι δύο υπάλληλοι του πλοίου που βρίσκονταν στον καταπέλτη τον πλησίασαν και με αγριότητα τον έσπρωξαν στο λιμάνι. Ο 36χρονος τα κατάφερε και πάλι να ανέβει στον καταπέλτη, όπου επαναλήφθηκε το ίδιο σκηνικό. Τον έσπρωξαν ξανά. Ωστόσο, το πλοίο είχε αποπλεύσει και ο Αντώνης κατέληξε στη θάλασσα, την ώρα που στα νερά δημιουργούνταν έντονες δίνες από τις προπέλες του πλοίου. Ο Αντώνης βρήκε φρικτό θάνατο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments